A rendezvény célja, hogy segítsék a háziasszonyokat, kistermelőket abban, hogy a megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket biztonságosan, jó minőségben tegyék el télire. A kiskertekben megtermelt, illetve a helyi piacokon megvásárolt zöldségek, gyümölcsök feldolgozásának komoly gazdasági és társadalmi jelentősége is van. A családi közösségben nagyobb értéke van a saját maguk által készített termékeknek, mint az iparilag előállítottnak, másrészt amint érnek a zöldségek, gyümölcsök folyamatosan, kis adagokban lehet azokat feldolgozni, ezáltal csökkenthető az élelmiszer pazarlás is.

 

A konferencián „földtől az asztalig” végig kísérik a folyamatokat. A meghívott előadók beszélnek a fajta kiválasztásról, a termesztési fogásokról, egyszerű növényvédelemről. A tartósítási folyamatoknál rámutatnak az élelmiszerbiztonság fontosságára. Ismertetik a házilag is alkalmazható kíméletes, jó minőségű végterméket adó technológiai módszereket. Igyekeznek eloszlatni a köztudatban lévő indokolatlan félelmeket, beidegződéseket, téves gyakorlatokat.

A konferencia végén szó lesz a kistermelői termékek hatékony értékesítési módszereiről is.

A témában jártas szakemberek gyakorlatias, hasznos információkkal tudják érdemben megkönnyíteni a háziasszonyok, gazdálkodók mindennapjait.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezési határidő: május 10.


Regisztráció itt.