Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

Lépésről Lépésre kiadvány legújabb része

Az őszi Kistérségi Megjelenéseink alkalmával igény merült fel egy Lépésről lépésre kiadványsorozatunk legújabb számának témájára, mely novemberre el is készült a megyében működő civil szervezetek számára.

Európai együttműködési projektek

Az európai együttműködési projektek támogatásának fő célja az európai kulturális és kreatív ágazatok transznacionális és nemzetközi működési kapacitásának megerősítése, a kulturális és kreatív alkotások országok közötti forgalmának fellendítése, valamint a kulturális és kreatív szereplők, különösen a művészek nemzetek közötti mobilitásának előmozdítása.

Tájékoztatás a civil kedvezményezettek részére átutalt szja 1 %-os összegek tartalékolási idejének változásáról

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló, 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. törvény) 4. § (1) bekezdése szerinti kedvezményezettek (továbbiakban: kedvezményezett) számára az Szf. törvény 6/C. § alapján a kiutalt összegek az átutalást követő második év december 31. napjáig használhatóak fel a törvény által meghatározott célra.

Aláírásra kerültek a külhoni magyar partnerségi együttműködések a Dél-alföldi szolgáltatókkal

2015. 08. 13- án aláírásra kerültek a Szegeden a Civil Információs Centrum (CIC) irodájában a Dél-alföldi Civil Információs Centrumok "magyar - külhoni magyar partnerség elősegítése a határon túli civil szervezetekkel együttműködve" kötelezően vállalt szolgáltatásáról szóló együttműködési szerződéseket.

Megjelentek a NEA Normatív pályázatok

Az adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatásra civil szervezetek részére 2015. című pályázati felhívást az elmúlt napokban közzétették a civil.info.hu weboldalon.

A közhasznú jogállású alapítványok szabályozásában végbemenő változások

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2015. július 14-én hatályba lépett módosítása (2015. évi CXXXIV. törvény) a közhasznú alapítványok egy csoportját érinti.

Bírósági Tájékoztató

Tisztelt Civil Szervezet!

A Törvényszék értesítése alapján a Civil Információs Centrum tájékoztatja a civil szervezeteket, a civil szervezetekkel kapcsolatos nemperes eljárások témakörében az alábbiakról:

Önkéntes Honlap

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyár folyamán elindításra kerül egy – az önkéntesség ügyét előmozdítani kívánó – új honlap, amely a civil terület számára is komoly segítséget és lehetőséget jelent.

Civil Kisokos

Pályázati információs füzet civil szerveztek részére

Elkészült az első Lépésről lépésre kiadványunk

A nyár elején kezdődő Kistérségi Megjelenéseink alkalmával igény merült fel egy Lépésről lépésre kiadvány elkészítésére a megyében működő civil szervezetek számára.
előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | következő