Felhasználói fiókRegisztráció

25 éves a Nemzeti Kulturális Alap
FESZTIVÁLPROGRAM
2018. szeptember 23. - október 17.

SZEPTEMBER 23. 19:30

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

FESZTIVÁLNYITÓ GÁLAEST

Belépődíj: 2500 Ft

A Nemzeti Kulturális Alap 2018. szeptember 23. és október 17. között rendezi meg 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozatát, amellyel a hazai kultúrafinanszírozás talán legmeghatározóbb intézményeként, fennállásának 25. évfordulóját ünnepli.

A nyitó gálaesten az a műfaji sokszínűség jelenik meg, amely a Nemzeti Kulturális Alapot jellemzi. A műsorban az NKA által támogatott előadó-művészeti területek egy-egy prominens képviselője lép fel, aki már az első évben, 1994-ben támogatást nyert. Melléjük egy-egy ifjú tehetséget hívunk a jelenlegi pályázói körből. Kettejük közös, csak erre az alkalomra születő produkciója - az NKA-ra jellemző állandóságot és megújulást megjelenítve - képviseli az adott művészeti ágat. 

Közreműködik többek között: Molnár Piroska, Balázs János, Novák János, Bíró Eszter, Novák Péter és a Fölszállott a páva fiatal tehetségei, Magyar Nemzeti Táncegyüttes (művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán), a Győri Balett, a Sarjú Banda, az Orfeo Zenekar (művészeti vezető: Vashegyi György), az Etnofon Zenei Társulás valamint a Brasch Bence.

Látvány: a Képzőművészet Kollégiuma és a Fotóművészet Kollégiuma nyertes alkotásainak vetítése.
Szerkesztő: Lőrinczy György
Rendező: Káel Csaba

SZEPTEMBER 24. 17:00 - 18:30

Bp., XIII. ker., Jászai Mari tér 7-es kikötő

NKA FESZTIVÁLHAJÓ

Ingyenes

Exkluzív képzőművészeti kiállítás a Dunán

Budapesti városnézéssel egybekötött kiállítás nyílik a 2018/2019-es művészeti évadban 25. életévüket betöltő művészek alkotásaiból.

A kiállítás megtekintése, illetve a sétahajózás előzetes regisztrációhoz kötött az nkahajo@alkotomuveszet.hu címen.

A járatok 10:00, 12:00 és 14:00 órakor indulnak a Jászai Mari téri 7-es kikötőből.

A kiállítás hivatalos, zártkörű megnyitója 17 órakor lesz.

SZEPTEMBER 25. 19:30

Pesti Vigadó Díszterme

A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR ÜNNEPI HANGVERSENYE

(a Zeneművészet Kollégiumának programja)

Belépő: 2000Ft

 A múlt és jelen magyar zeneszerzőinek műveit tűzi műsorára a világhírű kamarazenekar. A koncerten a fiatal zeneszerző Balogh Máté Melodiemusik című saját szerzeményét vezényli, Balog József zongoraművész Liszt: Maledictionját játssza. Emellett felcsendül Orbán György Búcsú Razumovszkij gróftól című nagysikerű kompozíciója, zárásként pedig Bartók Divertimentójának előadásával tiszteleg a zenekar a 73 évvel ezelőtt, szeptember 26-án elhunyt világhírű zeneszerző emléke előtt.

  

SZEPTEMBER 26. 10:00 órától egész nap

Puskin mozi

NKA25 5X5 FILMFESZTIVÁL

(a Filmművészet Kollégiumának programja)

Belépődíj: 600Ft

 

5 teremben összesen 25 film látható, felidézve az elmúlt 25 év - NKA támogatásával megvalósult - kiemelkedő filmjeit. Töltődj a legjobb filmekből és csak sétálj át a következő terembe!

  

SZEPTEMBER 27. 19:30

Papp László Sportaréna

NAGYKONCERT ARÉNA

(a Könnyűzene Kollégiumának programja)

Belépődíj: 1500 Ft, ami további kedvezményekre jogosít

 

Az elmúlt évek legjobb dalai - rock, alternatív, világzene, jazz, hip-hop, elektronikus - egy különleges koncerten: művészi formációk, amiket így még sosem hallottál!

Fellépnek többek között: Charlie, Bródy János, Caramel, Nagy Feró, Republic, Karácsony János, Varga Lívius, Hooligans, The Biebers, Magashegyi Underground, Brains, Margaret Island, Ivan & the Parazol, Blahalouisiana, Kelemen Kabátban.

  

SZEPTEMBER 28. 14:00-20:00

Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed, M21 Galéria

AZ NKA ÁLTAL TÁMOGATOTT IPARMŰVÉSZETI ALKOTÁSOK

(az Iparművészet Kollégiumának programja)

Ingyenes

 

Kiállításra kerülnek a Tervezőgrafikai Biennálék, a Graphifestek, az Aranyrajzszög kiállítások díjnyertes anyagai, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Metropolitan Egyetem, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak az NKA 25 éves jubileumához kötődő gondolataiból létrehozott alkotások. Szeptember 28-án buszt indítunk Budapestről Pécsre, ahol a fiatal végzett illetve jelenleg is tanuló iparművészek találkoznak a helyszínen, és beszélgetést tartunk az NKA eltelt 25 évéről. Felkért előadó prof. emeritus Fekete György, az NKA szellemi megalakítója, az MMA tiszteletbeli elnöke, iparművész. A kiállítás 2018-09-14-től 2018. október 7-ig tart nyitva.

  

SZEPTEMBER 29. 09:00 - 22:00

Szentendre, Skanzen

SZENT MIHÁLY-NAPI NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁL A SKANZENBEN

A Családok Éve keretében

(a Népművészet Kollégiuma és a Halmos Béla Program Kollégium közös szervezésében)

Belépődíj: 2000Ft (felnőtt múzeumi belépőjegy), 1000Ft (ifjúsági/nyugdíjas)

 

Népzenei koncertek, kézműveskedés, táncos forgatag: Téged is vár Szent Mihály napján a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum! Az őszi termésekből népi játékok készülnek, lesz körhinta és ölbéli mondókázás. A koncerteken a Halmos Béla Program Kollégium által támogatott legkiválóbb magyarországi népzenekarok lépnek fel, Szent Mihály napjához kapcsolódóan pedig a pásztorkodáshoz, állattartáshoz köthető mesterségeket ismerhetjük meg, például Farkas Gergely nemezkészítőtől, Tóth Attila kovácsmestertől vagy Bese Botond hangszerkészítőtől.

A nap nagyszabású gálakoncerttel ér véget 17 órától, amelyben 25 legendás előadó, a Népművészet Mestere és Népművészet Ifjú Mestere címmel rendelkező énekes, zenekar és táncos lép fel, mint például a Szászcsávási zenekar, Hodorog András vagy Szabó Szilárd. A gála különlegessége, hogy a mesterek és a „tanítványok” közös produkciókkal állnak a közönség elé.

  

SZEPTEMBER 30. 14:00 - 21:00

Millenáris

TÁNCPARK A MILLENÁRISON

A Családok Éve keretében

(a Táncművészet Kollégiuma és az Imre Zoltán Program Kollégium közös szervezésében)

A szabadtéri programok ingyenesek

 

Közel 50 táncprogram szabadtéren és a Nemzeti Táncszínház új otthonában, a Millenárison. Tánctanítás, táncos vonulások, workshopok és showcase bemutatók várnak, a nagyteremben pedig előadások tekinthetők meg. Balett, kortárs, néptánc, versenytánc – válaszd ki te, melyik érdekel!

 

 

OKTÓBER 1. 10:00 - 16:00

Akvárium Klub

NKA SZAKMAI KONFERENCIA

A részvétel regisztrációköteles: nka25konferencia@nka.hu

 

Pályázók és ítészek, avagy az NKA a pályázók szemével - nyitott konferencia egykori, jelenlegi és leendő pályázók és kurátorok részvételével. Szakmai fórum tartalmas előadásokkal azoktól, akik a legjobb tanácsokat adhatják a sikeres pályázáshoz.

  

OKTÓBER 2. 10:00

Magyar Építőművészek Székháza

„AZ ÉPÍTÉS, MINT TEREMTÉS, ÉPÍTÉSZET MA, ÉPÍTÉSZET NEM VIRTUÁLIS TÉRBEN” - ALKOTÓ NAP

(az Építőművészet Kollégiumának programja)

Ingyenes

 

A közös építés, során oldódik az építész soha meg nem szűnő alkotói magánya. Az egynapos esemény egy közös építés, alkotás köré szerveződik. Azt a konkrét helyszínt modellezük meg, ahol egy év múlva 2019 nyarán a helyi közösség közreműködésével megvalósul a mostani elképzelésnek az 1:1-es léptékű megfelelője. A „modell építés” egyetemi hallgatók és önkéntesek bevonásával valósul meg. Gyere és építs velünk újra olyan szabadon, akár egy gyermek! Nem szakmai rendezvény, sőt: minden építészet iránt érdeklődőt szeretettel várunk!

Beszélgetés szabadon az építészetről nem csak építészeknek, többek között Szomjas György (rendező), Mezei Dániel (riporter, producer), Marosi Miklós, Turányi Gábor (építész), Szarvas József (színész), Skardelli György (építész), Turi Attila (építész), Kiss Ferenc (hangépítész), Sebő Ferenc (zenész), Csernyus Lőrinc (építész) részvételével.

 

 

OKTÓBER 3. 10:00

Kecskemét, Ciróka Bábszínház

MAGYARORSZÁGI BÁBSZÍNHÁZAK KECSKEMÉTI TALÁLKOZÓJA - ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ

A Családok Éve keretében (a Színházművészet Kollégiumának programja)

Belépő: 1000Ft

A Találkozó előadásai a szakmai közönség részére ingyenesek.

 

A Magyarországi Bábszínházak Találkozója egyidős az NKA-val. Kecskeméten ezúttal is öt napig minden a bábművészetről szól - és ez bizony nem gyerekjáték! Felelősség a morális és esztétikai fejlődésért, ám fergeteges szórakozás is egyben. Kéz a kézben a bábozás hazai legkiválóbb alkotóival.

 

A megnyitó napján közreműködnek: Ciróka Bábszínház, a Bóbita Bábszínház,  a  Budapest Bábszínház, a Kabóca Bábszínház, a Vojtina Bábszínház és a Tintaló Társulás.

 

 

OKTÓBER 4. 18:00

Petőfi Irodalmi Múzeum

„25 A NÉGYZETEN” KÖNYVBEMUTATÓ ÉS ZENÉS IRODALMI EST

(a Könyvkiadás Kollégiumának programja)

Ingyenes

 

KÖZREMŰKÖDNEK:

Molnár Gyöngyi, Pásztor Tibor, Zámbori Soma színművészek, Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész és a Snétberger Zenei Tehetség Központ hallgatói

 

AZ EST HÁZIGAZDÁJA: Turczi István.

 

 

OKTÓBER 5. 10:00 - 02:00

Debrecen, Víztorony

HANGFOGLALÓ MINI FESZTIVÁL

(a Hangfoglaló Program Kollégium programja)

Belépő: 1000-3000Ft (programonként eltérő)

 

A debreceni Víztoronyban délelőtt 10 órától késő estig zajlanak az események a H2O Galériában és a kerthelyiségben.

A Backstage fórum szakmai beszélgetésén szó lesz a Hangfoglaló Program sikersztorijairól és a produceri, dalszerzői munka rejtelmeiről. A délután folyamán poptörténeti emlékpontavatásra, filmvetítésre, és a Hangok és ütemek 3. című zenei interjúkötet bemutatására is sor kerül, mely a Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató alprogram oral history sorozatának új könyve. A debreceni közönség megnézheti a Somló Tamás életének ritka pillanatairól készült fotókat, hiszen ezen a napon a látogatók számára is megnyílik a Nem veszhet el a Somló című kiállítás.

Este egy izgalmas, eklektikus koncert várja a popmetál, a rock’n’roll, és az elektronika kedvelőit. A Víztorony kerthelyiségében fellép a Blahalouisiana, a Fish!, Petruska András és az Atreyu’s Horse by iamyank.

 

https://www.facebook.com/events/273822843449486/

 

 

OKTÓBER 6. 14:00 órától

Kaposvár, Együd Árpád Kulturális Központ

„A költő öltönyben nem költő"

(prózai és verses pódiumműsor 14 órától)

 

Ambrus Lajos, Bartis Attila, Bodor Ádám, Csender Levente, Darvasi László, Fehér Béla, Kemény István, Kemsei István, Kontra Ferenc, Majoros Sándor, Molnár Vilmos, Oravecz Imre, Száraz Miklós György, Temesi Ferenc, Térey János, illetőleg Ágh István, Dobai Péter, Dobozi Eszter, Döbrentei Kornél, Falusi Márton, Fekete Vince, Győrffy Ákos, Iancu Laura, Király László, Kiss Benedek, Kovács András Ferenc, László Noémi, Lövétei Lázár László, Mezey Katalin, Oravecz Imre, Orbán János Dénes, Rakovszky Zsuzsa, Szálinger Balázs, Szentmártoni János, Szöllősi Zoltán, Tornai József, Tóth Erzsébet, Tóth Krisztina, Tóth László, Utassy József, Vári Fábián László, Zalán Tibor műveinek felhasználásával.
Közreműködik Lukács Miklós cimbalomművész.

 

 

OKTÓBER 7. 10:00 - 18:00

Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed és Kodály Központ

FESZTIVÁLOK FESZTIVÁLJA

A Családok Éve keretében

(a Kulturális Fesztiválok Kollégiumának programja)

Ingyenes

 

Programok kicsiknek és nagyoknak:

CSALÁDI MINIFESZTIVÁL A ZSOLNAY NEGYED TERÜLETÉN

Játszóház, táncház, tánctanítás, báb és egyéb interaktív előadások

FESZTIMÁZS - kiállítás a hazai és határon túli fesztiválok által küldött anyagokból

Bemutatkoznak a pécsi fesztiválok - Zsolnay Kulturális Negyed (E78, Bóbita Bábszínház)

A nap során az NKA honlapján és FB oldalán élő internetes közvetítésben (stream line) kapcsolódnak be az NKA által 2016-ban támogatott kisebb és nagyobb fesztiválok határon innen és túlról, mint például az Ördögkatlan Fesztivál, a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, a szabadkai Interetno Fesztivál, a VeszprémFest, az Ars Sacra Fesztivál vagy a Gyöngy Nemzetközi Folklór Fesztivál.

 

 

OKTÓBER 7. 18:00 - 19:30

Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed, E78

NKA FESZTIVÁL GÁLA

(a Kulturális Fesztiválok Kollégiumának programja)

Regisztráció köteles

 

Különleges, az ünnepi eseményre készülő gálaesten közös műsorszámokkal lépnek fel az NKA különböző kollégiumában ülő neves alkotó- és előadóművészek. Az egyetlen alkalommal látható produkcióban felcsendül a Márta István zeneszerző, az NKA kurátora által erre az alkalomra írt NKA fanfárja és láthatóak lesznek a KÖNNYEBB ZENE NKA, MOZGÁS NKA és HALMOS NKA performance-ok. Emellett élő bejelentkezés is lesz a Nyugat-kanadai Magyar Néptánc Fesztiválról.

 

 

OKTÓBER 8. 19:00 - 20:00

Művelődési ház, Nagyszelmenc (Szlovákia)

valamint további 25, határon belüli és túli helyszínen

HATÁRTALAN KULTÚRA - MEGTARTÓ KÖZÖSSÉGEK

(a Közművelődés Kollégiumának programja)

Ingyenes minden helyszínen

 

Határtalan kultúra - megtartó közösségek és az ezerarcú művelődés 25 helyszínen, kistelepüléseken és nagyvárosokban a közművelődés legszínesebb kulturális produkcióinak bemutatásával.

Színpadon kórusok, hangszeres zene, néptáncegyüttesek, színjátszás, mellette játszóházi foglalkozások, táncházak, mini kiállítások, gasztronómiai bemutatók - lásd, halld, formáld, ízleld! Éld a kultúrát!

Közreműködnek: Balaton Kamarakórus, Helikon Versmondó Kör, Szigeti Edit természetfotós, Csabai Színistúdió, Nyíri Lajos Társastánc Egyesület, Megyeri Kézműves Falu alkotó köre, Márvány Fotóműhely, Kecskeméti Képzőművészek Közössége, Kecskemét Táncegyüttes, Pótszék Színpad, Ifjúsági Otthon Játéktár, Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Bodrog Néptáncegyüttes, Lorántffy Zsuzsanna Hímzőműhely, Foltos Pillekör, A Művelődés Háza Kamarakórusa, Zempléni Rajztanárok Alkotó Köre, Silhouette Balett, Tóth Erzsébet előadóművész, Kammerlohr-Kováts László festőművész.

 

 

OKTÓBER 9. 18:00

Kaposvár, Együd Árpád Kulturális Központ

VÁLOGATÁS 25 ÉV FOTÓMŰVÉSZETI ÉRTÉKEIBŐL - KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

A kiállítás nyitva: október 6 - 20.

(a Fotóművészet Kollégiumának programja)

Ingyenes

 

Válogatás 25 év fotóiból. Fotóművészeti kiállítás az NKA támogatásával megvalósult 25 kiemelt alkotásból.

 

 

OKTÓBER 10. 19:00

Nagyvárad, Szigligeti Színház (Románia)

BEMUTATKOZNAK AZ IMRE ZOLTÁN PROGRAM NYERTESEI

(a Táncművészet Kollégiuma és az Imre Zoltán Program Kollégium szervezésében)

Belépődíjas

10.00 Ünnepélyes megnyitó/ köszöntő

10.30 – 10.50 Pataki András az Imre Zoltán Program kuratóriumának vezetője, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója: Tájékoztató az Imre Zoltán Programról

10.50 - 11.10 Nagy Zoltán a SÍN Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, művészeti vezetője: A produkciós házak szerepe a fiatal tehetségek felkarolásában

11.10 – 11.30 Talló Gergely a Műhely Alapítvány vezetője: Műhely Alapítvány 25 - egy független szervezet a kortárs táncért, ahol mindenre, mindenkire jut tér.

11.30 – 12.00 Ertl Péter a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója: Az új Nemzeti Táncszínház épületének és működési modelljének bemutatása

 

 

 

12.30 EBÉDSZÜNET

 

14.30 Dimény Levente színész, koreográfus, a Nagyvárad Táncegyüttes volt művészeti vezetője, az Infinite Dance Fesztivál művészeti vezetője: Műfaji (IN)tolerancia

15.00 Tánc-stúdió avató ünnepség: IZP-befogadó tér ünnepélyes megnyitója

16.00 IZP-előadás 1: Gera Anita Társulata, a DanceLab: IMAGE - 60’

17.30 IZP-előadás 2: Nagyvárad Táncegyüttes: VAKFOLT– 30’

 

 

OKTÓBER 11. 17:00

Balmazújváros, Semsey Kastély

25 ÉV 25 KÉPZŐMŰVÉSZETI ALKOTÁS - KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

(a Képzőművészet Kollégiumának programja)

Ingyenes

„Egy év egy művész” - az elmúlt 25 év jellegzetes művészi atmoszféráját, kísérletező kedvét, műfaji sokszínűségét tekinthetjük át az NKA támogatásával létrejött legjobb képzőművészeti munkák által örökül hagyott korlenyomaton keresztül.

A nagyok közül Aknay János, Csurka Eszter, Ef Zámbó István, Váli Dezső, Kelemen Károly, Klimó Károly, Konok Tamás és Pincehelyi Sándor, a legifjabbak közül Hermann Zsófia is szerepelnek a támogatott alkotók munkáiból megrendezett tárlaton. Kuriózumként egy elismert művészcsalád munkáiból is ízelítőt kaphatunk, ahol mindenki kapott támogatást az évek során: Kányási-Holb Margit textilművész, Fátyol Zoltán festőművész és gyermekük Fátyol Viola fotóművész.

 

 

OKTÓBER 12. 10:00 (regisztráció 09:30-tól)

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

MÚLTUNK JÖVŐJE JELEN IDŐBEN - EREDMÉNYEK ÉS LEHETŐSÉGEK - KONFERENCIA

(az Örökségvédelem Kollégiumának programja)

TERVEZETT PROGRAM:
9.30-10.00      
Érkezés, regisztráció, büfé

Levezető elnök: Deme Péter

10.00 – 10.10  Köszöntők (BTM, NKA)

10.10 – 12.30  A múltról és az eredményekről
Perlik Pál: Az új kollégium létrehozásának körülményeiről
Erő Zoltán: Az alakuláskori (2004) szempontrendszer
Baracza Szabolcs: Egy kegykép újjáéledésének titkai a torbágyi templomban
Kovács Lajos – Kelemen Bálint: Az értékmentés és veszélyelhárítás évtizede Szádváron
Maszlavér Imre: A Balogh-Eszterházy kastély felújításának története
Jakab Attila: A Sopron, Templom u. 3. lakóház felújítása – Handler Nándor építészete a 19. század végén
Stubán Zoltán: Történelmi emlékhelyek megőrzése a Bakonyerdő Zrt.-nél
Láng Orsolya: Az Enyvfőző Háztól a Mithras szentélyig. 14 év régészeti kutatásai és műemléki helyreállításai az NKA támogatásával az aquincumi polgárváros területén
Ritoók Ágnes – Szőke Béla Miklós: Vágyálmok és valóság (Zalavár)
Ringer István: I. Rákóczi György sárospataki ágyúöntő műhelye – a feltárástól a bemutatásig
Kovács Olivér: Az ismeretterjesztés rögös útja; fenntartás és fejlesztés a műemlékem.hu portál esetében

12.30 – 14.00  Ebédszünet (ebéd, kávé, stb.), emléktábla avatása (egyeztetés alatt)

Levezető elnök: Vukoszávlyev Zorán

14.00 – 16.30  Hogyan tovább?
ME illetékes államtitkársága képviselője (egyeztetés alatt)
A Nemzeti Kastályprogram és a Nemzeti Várprogram jövője, Virág Zsolt miniszteri biztos
Magyar Művészeti Akadémia – Magyar Építészeti Múzeum és Műemléki Dokumentációs Központ képviselője (egyeztetés alatt)
ICOMOS MNB – Kulturális örökségvédelmi szakmai fejlesztési program, Fejérdy Tamás tiszteletbeli elnök
Ahogy a kollégium látja, Deme Péter

Hozzászólások, vita

Zárszó, Nagy Gergely

 

 

OKTÓBER 13. 13:00 - 18:00

Baradla barlang, Aggtelek

FÖLD MÉLYÉTŐL A CSILLAGOKIG - BARLANGTÚRA

A Családok Éve keretében

(az Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiumának programja)

Ingyenes

 

Egész napos gyerekbarát ismeretterjesztő programokkal várja a természetvédő családokat Magyarország leglátogatottabb cseppkőbarlangja. Különleges barlangtúra rövid barlangi koncerttel, interaktív mini-előadások barlangkutatásról, természetvédelemről, őshonos gyümölcsfák ültetése a Tündérkert program keretében.

 

 

OKTÓBER 14. 9:00 - 17:00

Országszerte több helyszínen

Nyitóesemény: 11 órakor a Diósgyőri Várban

SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ - KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG TÚRA ’25

A Családok Éve és a Kulturális Örökség Európai Éve keretében

(a Közgyűjtemények Kollégiumának programja)

Ingyenes / kedvezményes belépők

 

Arborétum, bencés kolostor, múzeum, műemlékkönyvtár vagy vár. Országosan számos helyszínen 25 km-es kerékpáros és gyalogos túrákat szervezünk kulturális és természeti örökségi helyszínekre. Az NKA 25. évfordulójához kapcsolódó távok teljesíthetőek egyénileg vagy akár közösségi programként is. Rövidebb, 2,5 km-es séták is várnak a településeken belüli kulturális örökség felfedezésére. A túrák kapcsolódnak a Múzeumok Őszi Fesztiváljához, az egyes útvonalak letölthetőek lesznek a www.oszifesztival.hu honlapról.

 

 

Október 15. 10:00 - 16:00

Miskolc, Városháza és Herman Ottó Múzeum

HUNGARICANA - AZ NKA KÖZGYŰJTEMÉNYI PROJEKTJEINEK BEMUTATÁSA - KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

(a Közgyűjtemények Kollégiumának programja)

Ingyenes

 

25 év támogatásaiból megvalósult értékmentés - a XXI. századi színvonalú Hungaricana virtuális közgyűjteményi portál digitalizálási eredményeinek bemutatása, ami a továbbiakban vándorkiállításra indul. A könyvtári, levéltári és múzeumi terület közös szervezésében megvalósuló konferencia elsősorban a szakmai érdeklődők számára foglalja össze a 25 év legfontosabb eredményeit. Délután 15 órától kiállítás nyílik a nagyközönség számára, amely novembertől vidéki helyszínekre, könyvtárakba, levéltárakba, múzeumokba „vándorol” tovább, kiegészítve az NKA támogatásokból megvalósult helyi értékek bemutatásával.

 

 

OKTÓBER 16. 18:00 - 21:00

TRIP HAJÓ (I. ker. Szilágyi Dezső tér 2-es móló)

NKA25 KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS

Ingyenes

 

Az NKA 25. jubileumára megjelent kötet bemutatója, valamint a 2018/2019-es művészeti évadban 25. életévüket betöltő alkotóművészek kiállításának finisszázsa.

 

 

OKTÓBER 17. 19:00 ÓRA

Várkert Bazár

KÖZÖS SZÜLETÉSNAP. MI IS 25!

A 2018/2019-es művészeti évadban 25. életévüket betöltő alkotó- és előadóművészek gálaestje, amely egyben a fesztivál záróünnepsége.

Fellépnek: Marjai Lili Anna, Golden Trió,Szőllősi Krisztin & Földesi Milán, Orosz Csenge, Misstiq Duó, Platon Karataev, Ayumi Toyabe, Amer Lemja, Telek Linda, Mongoose Limit, Ticz András, Hotzi Mátyás, Hanics Katalin

Dramaturg: Herczeg Dániel és Oláh Borbála

Rendező: Hojsza Henrietta és Barna Lilla

A programváltozás jogát fenntartjuk.