Hírek

Élményterápia a Mol támogatásával

2016-ban is MOL Gyermekgyógyító Program címmel hirdeti meg pályázatát az Új Európa Alapítvány, mellyel krónikus betegséggel, fogyatékkal élő vagy lelkileg veszélyeztetett gyerekeknek, fiataloknak kíván segíteni. Pályázni olyan nonprofit szervezetek tudnak június 30-ig, akik a gyerekek számára élmény- vagy művészetterápiás programokat valósítanak meg.

HATÁRIDŐ! Civil szervezetek beszámolója

Közeledik a civil szervezetek éves beszámolásának beküldési határideje. Megmutatjuk, hogy az egyes szervezetekre milyen előírások vonatkoznak, továbbá hogy milyen új előírásokra kell ügyelni.

Hirdetmény a szimpátiaszavazás és az elektori választás időpontjairól és helyszíneiről

A Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet (továbbiakban: NEAr.) 22. § (1)-(2) bekezdése értelmében az elektori gyűlések helyszínei a Kormányablakok, bármely elektor bármely Kormányablakban leadhatja a szavazatát.
A szavazólapon feltüntetésre kerülő személyek kijelölését célzó szavazás (szimpátiaszavazás) időpontja: 2016. március 2., míg a civil delegált tagok megválasztása (választás) időpontja: 2016. március 7.

Közlemény

Ezúton tájékoztatjuk a civil szervezeteket, hogy helyreálltak az EPER rendszer belépési-, mentési funkciói.

Civil Információs Centrum

Megjelentek a 2016. évi NEA Működési pályázatok

Ezúton értesítjük a civil szervezeteket, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett civil szervezetek működési célú támogatására a Közösségi környezet kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás kollégium, a Nemzeti összetartozás kollégium, a Társadalmi felelősségvállalás kollégium, az Új nemzedékek jövőjéért kollégium megbízásából.

Civil szervezetek létesítő okiratának módosításáról nyilatkozott dr. Antal Veronika (OBH) az Inforádiónak

A civil szervezetek létesítő okiratának módosításáról, határidejéről és az Országos Bírósági Hivatal által elkészített okiratmintákról adott interjút dr. Antal Veronika, az Országos Bírósági Hivatalba beosztott titkár az Inforádió Paragrafus című műsorában.

Civil szervezetek létesítő okiratának új Ptk. szerinti módosítása

A Polgári Törvénykönyv hatályba léptetéséről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény ( Ptké.) 11.§ (3) bekezdése alapján a civil szervezetek 2016. március 15. napját követően, csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek.

Lépésről Lépésre kiadvány legújabb része

Az őszi Kistérségi Megjelenéseink alkalmával igény merült fel egy Lépésről lépésre kiadványsorozatunk legújabb számának témájára, mely novemberre el is készült a megyében működő civil szervezetek számára.

Európai együttműködési projektek

Az európai együttműködési projektek támogatásának fő célja az európai kulturális és kreatív ágazatok transznacionális és nemzetközi működési kapacitásának megerősítése, a kulturális és kreatív alkotások országok közötti forgalmának fellendítése, valamint a kulturális és kreatív szereplők, különösen a művészek nemzetek közötti mobilitásának előmozdítása.

Tájékoztatás telfonszámváltozásról

Tájékoztatjuk a civil szerveztetek,hogy a mai naptól a megváltoztak munkatársaink telefonos elérhetőségeik. Munkatársainkat az alábbi telefonszámokon érhetik el:
előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | következő