Szervezetről

Cetera Egyesület

 

A Cetera Egyesület önkéntesen létrehozott önkormányzattal rendelkező jogi személy, amelynek célja elősegíteni a településeken élők szabadidejének hasznos eltöltését, valamint a településeken működő civil szervezetekkel közös rendezvények, kezdeményezések lebonyolítása, szervezése.

 

Szervezetünk csereprogramokat szervez határon túli szervezetek tagjaival, konferenciákat, szemináriumokat rendez a régió településein, valamint határon túli területeken.

 

E célok mentén, 2013 és 2014 évben délvidéki magyar szervezetekkel közösen egész hétvégés konferenciákat szerveztünk, Zentán és Szabadkán, ahol a térség civil szervezeteivel találkoztunk, emellett Békés megyei szervezetekkel közösen tájékoztató fórumokat tartottunk, ahol a legújabb forrásteremtési lehetőségekről, jogszabályváltozásokról, illetve a közelgő új Európai Uniós pályázati és együttműködési lehetőségekről tartottunk eszmecserét.

 

A közeljövő céljai között van, részt venni a civil hálózatépítésben a Dél-alföldi régió, valamint a szomszédos államok területén működő civil szervezetekkel, közös nemzetközi projektekhez partnerkereséssel, programok megvalósításával.

 

 

Civil Információs Centrum

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015. január 8-án hirdette meg pályázati felhívását „Civil Információs Centrum” (továbbiakban CIC) cím elnyerésére.

A pályázatokat 2015. január 25-ig lehetett benyújtani.

 

A pályázati felhívás célja az volt, hogy a pályázó civil szervezetek a felhívásban foglalt feltételek teljesítése esetén a CIC címet elnyerhessék.

A CIC-ek által ellátandó feladatkör aktualizálásának eredményeképpen – az eddigi feladatokon túl – elvárások kerültek meghatározásra a civil szervezetek érdekvédelmének biztosítása, a közmunkaprogram sikerességének elősegítése és a civil szervezetek hazai- és európai uniós pályázatokon való sikeres részvételének biztosítása érdekében.

 

Békés megyében a CIC címre a Cetera Egyesület pályázatát és az ezt megalapozó több mint 100 együttműködést tartották a döntéshozók a legmeggyőzőbbnek és a 2015-ös évre bizalmat szavaztak Egyesületünknek, így tisztelettel várjuk a civil szervezeteket.

 

Kiemelt feladatunknak tekintjük a jövőben a határon átívelő magyar - magyar civil együttműködések segítését, kiemelten a Békés megyével határos partiumi területeken, valamint a testvérmegyei kapcsolatok közösségi oldalának megtöltését.