Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

SzegedRocks 2018 Szeged

SzegedRocks 2018 "Magyarország lengagyobb zenei flashmobja"

Az élőzene fővárosává válik Szeged április 21-én, amikor is hazánk legnagyobb zenei flashmobjára invitálják a zenészeket határon innen és túlról.

Az amatőrök és profik február végéig jelentkezhetnek, a zenei menü pedig a következő: Blur, Billy Idol, Sun City és Tankcsapda.

Január végéig már több mint 300 profi és amatőr zenész jelentkezett Magyarország legnagyobb zenei flashmobjára, amelyet április 21-én a csongrádi megyeszékhelyen rendeznek a Dóm téren. A szervezők április 10.-éig várják azok jelentkezését, akik részt kívánnak venni egy olyan rendezvényen, amelyen nemcsak helyet és lehetőséget adnak az ország bármely pontjáról és határon túlról érkezőknek, hogy megismerhessék egymást, hanem a szervezők legfontosabb céljaként az élő zenei produkciók fontosságára is felhívják a figyelmet.

A program keretében a délelőtti próbák után, délután a nap leglátványosabb – és egyben leghangosabb – része következik, az „együttzenélés”, amely keretében négy dal csendül fel, kettő magyar, valamint kettő külföldi sláger. A szervezők a számok kiválasztásánál arra törekedtek, hogy azok egyszerűen lejátszhatóak, s a viszonylag kezdő zenészkollégák által is könnyen interpretálhatóak legyenek.

A rendezvényre énekesek, gitárosokat, basszusgitárosokat és dobosokat várnak méghozzá korra, nemre, életkorra és zenei stílusra való megkülönböztetés nélkül. Olyanok is bátran jelentkezhetnek, akik eddig csak a négy fal között, saját örömükre zenéltek, azaz nem kikötés, hogy valaki profi legyen.

A programra természetesen közönséget is várnak a szervezők, a próbák és a televíziós felvételek után este koncertekkel szórakoztatják az érdeklődőket.