Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

Szent István nap Ópusztaszer

Közös ünneplésre hívjuk, várjuk Csongrád megye civil szervezeteit Szent István napján!
A magyar állam bölcsőjében, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az idei augusztus 20-i, nemzeti ünnepen azt a sokszínűséget kívánjuk bemutatni a parkba látogató több ezres tömegnek, amelyet megyénk civil szervezetei képviselnek.

Kedves Civil Barátaink!

 

Közös ünneplésre hívjuk, várjuk Csongrád megye civil szervezeteit Szent István napján!

 

A magyar állam bölcsőjében, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az idei augusztus 20-i, nemzeti ünnepen azt a sokszínűséget kívánjuk bemutatni a parkba látogató több ezres tömegnek, amelyet megyénk civil szervezetei képviselnek. Ebben számítunk az Ön segítségére!

 

2017. augusztus 20-án a Csongrád Megyei Önkormányzat, a Csongrád Megyei Kormányhivatal és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark által szervezett ünnepségre, Ópusztaszerre invitáljuk Csongrád megye minden településének civil szervezeteit, hogy megmutathassák magukat, tevékenységüket.

 

Az államalapítás ünnepe kiváló alkalom arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet mindazon civil értékekre, amivel Csongrád megye büszkélkedhet, s amelyek közösségünk összetartásában fontos szerepet játszanak. A szándékunk az, hogy megmutassuk a kulturális, hagyományőrző, honismereti, nemzetiségi, természeti, kézműves, egészségügyi, sport és szociális területen munkálkodó megyei civil szférát!

A bemutatkozással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról a park szervezői adnak részletes tájékoztatást, de az elképzelés az, hogy az Emlékparkban található, Nemzeti Összetartozás szobra körüli területet fogjuk alkalmassá tenni bármilyen civil tevékenység befogadására, bemutatására. A bejárattól az emlékműig vezető sétány két oldalán a tavalyi elrendezéshez hasonló módon egy-egy asztal áll majd rendelkezésére a vállalkozó települések civil szervezetei számára, amelyeknek reprezentatív „berendezése”, bemutatandó értékekkel való megtöltése a feladat.

 

Emellett ebben az évben is szívesen látjuk a művészeti csoportokat Szent István napján, Ópusztaszeren, ahol a nap folyamán lehetőséget biztosítunk a fellépésre. Örömmel vesszük mindazon művészeti csoportok, előadók fellépését, amelyek, és akik szakmai szempontból is magas színvonalú produkcióikkal messze vitték már Csongrád megye hírét.

 

Az előkészületeket szolgáló gyakorlati információk:

 

A településeknek 2 méter hosszú és 70 cm széles, tetővel rendelkező asztalokat tudunk biztosítani a bemutatkozáshoz. Amennyiben elfogadják felkérésünket, kérjük, írják meg, hogy milyen installációval, bemutatóval jelenítenék meg a civil szervezetek tevékenységét.

 

Amennyiben, művészeti csoportok, települések előadói fellépőként is bemutatkoznának, kérjük, a felmerülő technikai igényeket is küldjék el részünkre. A rendezvény akadálymentes és gördülékeny lebonyolításához előzetesen tudnunk kell, mire van szüksége az adott művészeti csoportnak vagy előadónak: színpadméret, öltözőigény, hangosításra vonatkozó igény.

A műsorral, valamint a civil standdal kapcsolatban, kérdéseikkel, jelentkezésükkel forduljanak bizalommal Kodácz Csengele marketing vezetőhöz, az alábbi elérhetőségeken:

 

 30/603-9013, E-mail cím megjelenítése.

 

A Szent István-napi rendezvény időpontja: augusztus 20., vasárnap. Az Emlékpark ezen a napon 10-18 óra között a skanzenben és a Nomád Parkban programokkal várja a látogatókat. A díszünnepség előreláthatóan 14 órakor kezdődik az Árpád-emlékmű előtt. A rendezvény pontos programjának és forgatókönyvének összeállításához kérjük, hogy a fenti kérdések megválaszolásával, július 21-ig küldjék el jelentkezésüket!

 

 Bízunk benne, hogy felhívásunknak örömmel tesznek eleget és ezáltal egy felejthetetlen közös ünnepséget sikerül szerveznünk!

 

Tisztelettel kérjük, csatlakozzanak felhívásunkhoz, ünnepeljünk együtt ezer éves államiságunkat a magyar állam bölcsőjében!

 

 

Szeged, 2017. július 7.

 
Kakas Béla elnök

Csongrád Megyei Közgyűlés

 

dr. Juhász Tünde kormánymegbízott

Csongrád Megyei Kormányhivatal

 

B. Nagy László országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő

 

Kertész Péter ügyvezető igazgató