Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

VMDK Szegedi Tagozata - Isonzó és Doberdó-i kirándulása

A caporettói áttörés 100. évfordulójára emlékezve
négynapos kirándulást hirdetünk
2017. szeptember 21-24-ig,
az Isonzó és a Doberdó vidékére.

Szent István nap Ópusztaszer

Közös ünneplésre hívjuk, várjuk Csongrád megye civil szervezeteit Szent István napján!
A magyar állam bölcsőjében, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az idei augusztus 20-i, nemzeti ünnepen azt a sokszínűséget kívánjuk bemutatni a parkba látogató több ezres tömegnek, amelyet megyénk civil szervezetei képviselnek.

Változások a civil szervezeteket érintő jogszabályi környezetben

A jogszabály alapján a törvény hatálya alá tartozó egyesületek és alapítványok 15 napon belül kötelesek bejelenteni a bíróságon a külföldről támogatott szervezetté válásukat, amint az általuk kapott tárgyévi támogatások összege eléri a pénzmosás elleni törvényben meghatározott összeg kétszeresét, azaz 7,2 millió forintot. Nem kell viszont beszámítani ebbe az összegbe azokat a támogatásokat, amelyeket az Európai Uniótól származó forrásként költségvetési szerven keresztül kapnak.

Civilek utcája a Szegedi Hídivásáron

Nálunk a Civilek jó helyen vannak! :)
Idén is lesz Civilek Utcája az Oskolában!!!

Nemzeti Ifjúsági Tanács - régiós találkozók

A Nemzeti Ifjúsági Tanács az ifjúság számára létrehozott olyan fórum, amely a fiatalok és ifjúsági szervezetek között, valamint a hazai és nemzetközi szereplőkkel, döntéshozókkal, és szervezetekkel való hatékony párbeszéd megteremtését tűzte ki céljául.

Rendelkezés a személyi jövedelemadó 1+1%-áról 2017-ben

Hasznos információk a személyi jövedelemadó 2017. évi bavallásánál történő nyilatkozatokról!

Civilhang Rádió – Civilektől nem csak civileknek!

Online és frekvencián is hallgatható a rádió. Frekvenciáját egy határon túli együttműködés keretein belül kapja, a magyarkanizsai Panda Rádiótól (103,5 Mhz). Az online sugárzás bárhol elérhető a világon (www.civilhangradio.hu), de a frekvenciális adás is igen erős, Szegeden kívül 80 km sugarú körben hallgatható bárhol. Ez nagyjából Kecskemétig elszóló adást jelent, de a régió több nagyobb városában, így Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason, Hódmezővásárhelyen és Makón is fogható a rádió adása.

Módosultak a Ptk. egyesületekre vonatkozó szabályai

2017. jan. 23. – án tették közre a többször módosított – az alapszabály módosításokat érintő – aktuális hatályos változtatásokat

A Nemzeti Kulturális Alap aktuális pályázatai

Megjelentek a Nemzeti Kulturális Alap több művészeti kollégiumának (fotó, iparművészet, népművészet, szépirodalom, táncművészet), valamint a Kulturális fesztiválok kollégiumának pályázati kiírásai!

Átadásra kerültek a CIC címet elnyerő civil szervezetek számára a címbirtokosi oklevelek és a szakmai együttműködési megállapodások

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2017. február 28-án átadásra kerültek a Civil Információs Centrum címet elnyerő civil szervezetek számára a címbirtokosi oklevelek és a Szakmai Együttműködési Megállapodások
előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | következő