Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

Közlemény

Ezúton tájékoztatjuk a civil szervezeteket, hogy helyreállt az EPER rendszer belépési-, mentési funkciói.


Civil Információs Centrum

Megjelentek a 2016. évi NEA Működési pályázatok

Ezúton értesítjük a civil szervezeteket, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett civil szervezetek működési célú támogatására a Közösségi környezet kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás kollégium, a Nemzeti összetartozás kollégium, a Társadalmi felelősségvállalás kollégium, az Új nemzedékek jövőjéért kollégium megbízásából.

Civil szervezetek létesítő okiratának módosításáról nyilatkozott dr. Antal Veronika (OBH) az Inforádiónak

A civil szervezetek létesítő okiratának módosításáról, határidejéről és az Országos Bírósági Hivatal által elkészített okiratmintákról adott interjút dr. Antal Veronika, az Országos Bírósági Hivatalba beosztott titkár az Inforádió Paragrafus című műsorában.

Civil szervezetek létesítő okiratának új Ptk. szerinti módosítása

A Polgári Törvénykönyv hatályba léptetéséről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény ( Ptké.) 11.§ (3) bekezdése alapján a civil szervezetek 2016. március 15. napját követően, csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek.

Lépésről Lépésre kiadvány legújabb része

Az őszi Kistérségi Megjelenéseink alkalmával igény merült fel egy Lépésről lépésre kiadványsorozatunk legújabb számának témájára, mely novemberre el is készült a megyében működő civil szervezetek számára.

Európai együttműködési projektek

Az európai együttműködési projektek támogatásának fő célja az európai kulturális és kreatív ágazatok transznacionális és nemzetközi működési kapacitásának megerősítése, a kulturális és kreatív alkotások országok közötti forgalmának fellendítése, valamint a kulturális és kreatív szereplők, különösen a művészek nemzetek közötti mobilitásának előmozdítása.

Tájékoztatás a civil kedvezményezettek részére átutalt szja 1 %-os összegek tartalékolási idejének változásáról

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló, 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. törvény) 4. § (1) bekezdése szerinti kedvezményezettek (továbbiakban: kedvezményezett) számára az Szf. törvény 6/C. § alapján a kiutalt összegek az átutalást követő második év december 31. napjáig használhatóak fel a törvény által meghatározott célra.

Aláírásra kerültek a külhoni magyar partnerségi együttműködések a Dél-alföldi szolgáltatókkal

2015. 08. 13- án aláírásra kerültek a Szegeden a Civil Információs Centrum (CIC) irodájában a Dél-alföldi Civil Információs Centrumok "magyar - külhoni magyar partnerség elősegítése a határon túli civil szervezetekkel együttműködve" kötelezően vállalt szolgáltatásáról szóló együttműködési szerződéseket.

Megjelentek a NEA Normatív pályázatok

Az adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatásra civil szervezetek részére 2015. című pályázati felhívást az elmúlt napokban közzétették a civil.info.hu weboldalon.

A közhasznú jogállású alapítványok szabályozásában végbemenő változások

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2015. július 14-én hatályba lépett módosítása (2015. évi CXXXIV. törvény) a közhasznú alapítványok egy csoportját érinti.
előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | következő