Tájékoztatások, figyelmeztetések, lényeges joghatások

bővebben és forrás:

https://birosag.hu/tajekoztatasok-figyelmeztetesek-lenyeges-joghatasok#section-824

Letölthető okiratminták

Az alapszabály, alapító okirat, illetve egyéb okirat sablonok közzétételével az OBH az egyes szervezetek létesítéséhez, működéséhez kíván segítséget nyújtani, ennek keretében a nyilvántartásba vételi, ill. változásbejegyzési eljárás esetén használandó dokumentumok elkészítését megkönnyíteni.

 

2015. január 1-jével jelentős előrelépés következett be az ügyintézésben, ugyanis a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek immár elektronikus úton adhatják le kérelmüket, ami reményeink szerint lényegesen gyorsabb és kényelmesebb ügymenetet eredményez majd.
 
Az OBH a bíróságokkal együttműködve olyan letölthető okiratmintákat tett elérhetővé a civil szervezetek számára (alapszabály, tisztségelfogadó nyilatkozat, jegyzőkönyv, tagjegyzék stb.), amelyekkel az elektronikus és papír alapú eljárások is gyorsabbá, szélesebb körűvé válhatnak.
A dokumentumok megnyitásához az ingyenesen letölthető LibreOffice szövegszerkesztő programot ajánljuk.
bővebben és forrás:
Elektronikus űrlapok
Okiratsablonok
Beszámoló benyújtásához szükséges nyomtatványok
Archív elektronikus űrlapok
Az OBH valamennyi kérdésre, észrevételre megadja a szükséges tájékoztatást.
Kérjük, kísérjék figyelemmel a www.birosag.hu weboldal híreit, ahol számos hasznos információt és tájékoztatást találnak:
Elektronikus ügyintézési portál, e-bíróság nyomtatványok, űrlapok, civil szervezetek jegyzéke.
 
A bíróságok a jövőben is minden segítséget megadnak a civil szervezeteknek a gyorsabb és gördülékenyebb ügyintézés érdekében.