📌Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület egy nemes ügyet vállalt fel azzal, hogy csatlakozott „A legszebb konyhakertek programhoz”, amelynek célja a kiskertek és konyhakertek újraértékelése, valamint a lakosok élelmiszertermelésre való ösztönzése. Az infláció hatása és a háborús konfliktusok előrehaladása miatt kialakult élelmiszerhiány a konyhakerti kertművelés fontosságát és súlyát teljesen más megvilágításba helyezte. Az otthoni élelmiszer termelése már nem csak szabadidős tevékenység, hanem fontos alapja az egészséges és biztonságos élelmiszer előállításának. 🍏🍎🍐🍅🍆
 
⏩Ez az országos mozgalom nem csupán a versenyről szól, hanem arról is, hogy felhívja a figyelmet azokra a lelkes kertművelőkre, akik fáradságot nem kímélve művelik konyhakertjüket, gyümölcsöseiket. Munkájukkal megmutatják környezetüknek, hogyan kell értékesen, értelmesen élni, kihasználva a környezet adta lehetőségeket.
 
⏩A megmérettetés keretén belül keresik a város legszebb és leghatékonyabb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét. Nevezési kategóriák között megtalálhatóak a hagyományos kertek, illetve balkonládákban termelők, és közösségi kertek!

Nevezési kategóriák:

Balkon: Erkélyen kialakított

Mini: 50 m2 alatt

Normál: 50 m2 felett

Zártkert 1: Zöldséges

Zártkert 2.: Gyümölcsös

Zártkert 3.: Vegyes (zöldség és gyümölcs)

Közösségi: Csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek által megművelt kertek

Jelentkezhet: a balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosa, vagy annak megművelője.

Szeretettel várják az érdeklődők jelentkezését minél előbb, de legkésőbb 2023. június 15-ig.

 

További információ ide kattintva elérhető.