Mellár Renáta a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezetének elnöke általi 

FELHÍVÁS

 

Tíz éve a szervezet elnökeként, valamint maga is gyengén látóként  személyes tapasztalattal rendelkezve tudja, hogy  a fogyatékkal élők és családtagjaik sok nehézséggel küzdenek és még nagyobb problémákkal szembesülnek a mindennapjaikban. Minden segítségre szükségük van a normális élet vitelhez, küzdenek, igyekeznek, de nehéz segítséget kérniük a problémái megoldására.

A pandémia elszigetelte kapcsolataikat, így sokkal nehezebbé vált sok sorstársa életvezetése az egyre nehezebb gazdasági és szociális környezetben.

Elhatározásának célja, hogy érintettként, s egy civil szervezet vezetőjeként részt vállaljon egy országos fogyatékossági felmérésben azért, hogy minél szélesebb körben megismerjék és képviselni tudják  minél magasabb  szinten a fogyatékkal élő emberek érdekeit .

Igen is van út a fogyatékkal élő emberek számára. Lehetőségeket kell teremteni ahhoz, hogy a különböző fogyatékossággal élő emberek is boldogulhassanak. Meg kell próbálni közösen megoldást találni a felmerülő problémáikra és munkahelyeket kell teremteni számukra, hogy ők is egész embereknek érezhessék magukat. Adjunk fényt !

 

E gondolatok jegyében Müller Renáta

 

2022. június 09-én csütörtökön  DIALÓG ESTRE hívja a sorstársakat és a segíteni akarókat