A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette 2019-es pályázati programjait, melyeknek célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.

 

I. „A magyar kultúráért és oktatásért” pályázatok

A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne ösztönözni, e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával. A központi és regionális pályázati felhívásokra 2019. január 1. és 2019. december 31. között megvalósuló, széles társadalmi csoportokat érintő projekt-terveket várnak.

A pályázati felhívások  ide kattintva érhetőek el. 

 

II. Pályázati felhívás az ifjúsági közösségek tevékenységének támogatására

A pályázati program célja Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az ifjúsági- és cserkész közösségek támogatása által.

A pályázatok beadására 2018. december 17. 14.00 óráig van lehetőség. A pályázatokat elektronikus úton (NIR) lehet az Alapkezelőhöz eljuttatni.

A pályázati felhívások ide kattintva érhetőek el.

 

III. Testvér települési együttműködés pályázati felhívás

Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudata megerősítésének támogatása a testvér-települési együttműködések erősítése útján. 

A pályázatok beadására 2018. december 18. 14.00 óráig van lehetőség.

A pályázati felhívás ide kattintva érhető el. 

IV. Pályázati felhívás a diaszpórában élő magyarság szervezetei és a diaszpórában található, magyar nyelvű oktatást végző szervezetek számára

Magyarország határain kívül, a világon szétszórtságban élő magyar közösségek boldogulásának, valamint az anyaországgal való sokoldalú kapcsolatok ápolásának és fejlesztésének előmozdítása. A magyar nemzeti azonosságtudat megerősítése, az anyanyelv elsajátítása, fejlesztésére és ápolása, valamint a magyar kultúra megőrzése és továbbadása. A felhívás a világ magyarságának összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó tevékenységek megvalósítására szeretne ösztönözni, az e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával. 

A pályázat benyújtási ideje: 2018. november 20. - 2019. január 18. 14.00 óráig

A pályázati felhívás ide kattintva érhető el. 

További információkat a következő honlapokon találnak:
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt