Kerékpártúra ajánlat a Tisza holtágai mentén

 

A túraútvonal letölthető a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációban. A mobilapp letölthető INNEN

„Értéktúra két keréken” elnevezéssel két kerékpáros túraútvonalat állított össze újdonságként a nyárra az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Kecskemét-Nyárlőrinc-Lakitelek-Tiszaalpár, valamint Kecskemét-Tiszakécske felfedezésére, amelyek a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációban érhetőek el. 

Az eddigi Értékjáró séták mellé jó szívvel ajánlják a környékben kirándulni vágyóknak ezeket az útvonalakat, amelyek által a dinamikusan fejlődő térségi települések megismerhetők, kerékpárral könnyedén bejárhatók. Érdemes a szomszédos községekbe, kisvárosokba ellátogatni, mert mindamellett, hogy megfizethető programokat kínálnak, szívélyes fogadtatásban van része az idelátogatóknak. Rendezett, virágos, megújuló környezetben bukkanhatnak egy-egy, csak arra a településre jellemző gyöngyszemre. Ilyen léleksimogató látvány például a tiszaalpári Várdombról szemünk elé táruló Nagy-tó háborítatlan vízi és madárvilága, vagy a tiszakécskei kilátóból megpillantott ezerarcú Tisza folyó meseszép kanyarulata. Igazi kuriózum a Tősfürdőben található gyerekparadicsom is, a Tőssellő vízi élményvilág vízimalmokkal, zsilipekkel, aranymosással, kincskereséssel. Ha csak egy napot szánna rá, úgy is végig kerekezhető, de ha egy hosszú hétvégét szeretne eltölteni, ahhoz szállást és egyéb programokat is kínálnak.

A túra sík terepen amatőr és profi kerékpárosoknak, fiatalabbaknak és idősebbeknek, egyénileg és családoknak is ajánlott. A túra szakaszonként is teljesíthető az offline módon is működő, GPS térképnavigáció segítségével. Mivel a kerékpárút Kecskemét-Nyárlőrinc szakaszon még nincs kiépítve, ezért ennek a rövid szakasznak a megtételét vonattal javasoljuk, amelyen a kerékpár szállítása is megoldott. Az útvonal legnagyobb része kijelölt kerékpárúton vezet, illetve alacsony forgalmú közutakon. Kiváló kikapcsolódási lehetőség a mozgásra, a környékbeli értékek megismerésére, a minőségi együtt töltött időre, a hétköznapok forgatagából való kiszakadásra. Két keréken könnyedén tekerve, felfedezhetjük az alföldi táj szépségeit, Nyárlőrinc, Lakitelek, Tiszaalpár épített örökségét, kulturális és természeti kincseit, betekintést nyerhetünk a települések múltjába és jelenébe. Gyönyörködhetünk a vizes élőhelyekben, csobbanhatunk a szabadstrandokon, regenerálódhatunk a gyógyvizekben, felfrissülhetünk a fürdőkben. Elsőként a „Kerékpártúra a Tisza holtágai mentén” ajánlattal ismerkedhetnek meg, amely Nyárlőrinc-Lakitelek-Tiszaalpár nevezetességeit tárja a bringázók elé. 

Ne hagyjon ki egyetlen megállót sem, fedezze fel kerékpáron Kecskemét és térsége látnivalóit!

Forrás:https://aranyhomok.hu/