Már letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjáról a 24EGYREG jelű adatlap, amit azoknak a civilszervezeteknek kell beadniuk, akik 2025-től igényt tartanak magánszemélyek 1%-os felajánlására, és korábban még nem regisztráltak.
Az adatlapot 2024. szeptember 30-ig elektronikusan kell a NAV-hoz benyújtani, ha a szervezet a regisztráció évét követő évtől, azaz 2025-től igényt tart magánszemélyek 1%-os felajánlására. Az előzetes regisztráció a civil kedvezményezetté válás feltétele, tehát az adatlap benyújtása nélkül a szervezet nem részesülhet 1%-os felajánlásokban.
A regisztráció visszavonásig érvényes, ezért annak a szervezetnek, aki már regisztrált civil kedvezményezett,* nem kell újra benyújtania EGYREG-adatlapot.
Az adatlaphoz mellékelni kell a kitöltési útmutatóban részletezett nyilatkozatokat, okiratokat és igazolást.
A kitöltést segítő programok és a hozzá tartozó útmutatók
- a Nyomtatványkereső - Nemzeti Adó- és Vámhivatal (gov.hu) linken
- a nav.gov.hu→ Nyomtatványok → Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ONYA) útvonalon,
- vagy közvetlenül a Belépés - Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (gov.hu) linken találhatók meg.
Határidőn túl is benyújtható az adatlap, ha a civil kedvezményezett jogutódlással megszűnik, vagy a jogutód szervezet a kedvezményezett civilszervezetből vált ki, mivel a jogutód szervezet nem válik automatikusan civil kedvezményezetté.
A 2024-ben érvényes regisztrációval rendelkező civil kedvezményezettek listája elérhető a NAV honlapján a következő linken: