Csaknem negyed évszázada minden adózó magyar állampolgár saját maga dönthet személyi jövedelemadója civil 1%-ának sorsáról. 2021-ben is felajánlhatja adója egy százalékát azoknak a civil szervezeteknek, amelyek a járványhelyzet idején is bizonyították, hogy azonnali és hatékony segítséget tudnak nyújtani, vagy azon szervezeteknek, amelyek már felkészültek rá, hogy rendezvényeikkel és programjaikkal hamarosan ismét színesítsék a mindennapjainkat.

Az idei évben a megyei és fővárosi Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata is segítséget szeretne nyújtani a civil 1%-ról való rendelkezéssel kapcsolatban, ugyanakkor országszerte szeretné felhívni a figyelmet a segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

Nem feledkezhetünk meg arról, hogy a civil szervezetek egész évben önzetlenül segítenek nekünk, és tevékenységükkel közvetett vagy közvetlen módon élhetőbbé teszik mindannyiunk életét. A civil egy százalékról való rendelkezés felfogható tehát úgy is, hogy - ha csekély módon is, de – viszonozhatjuk civiljeink önzetlen munkáját a május 20-ig terjedő felajánlási időszakban.

Kérjük, tekintse meg kisfilmjeinket, amelyben Miklósa Erika operaénekes, Ördög Nóra műsorvezető, szerkesztő, és Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár osztja meg tapasztalatait, gondolatait a civil szervezetek támogatásának lehetőségéről.

A kisfilmek az alábbi linkeken elérhető:

.          https://www.youtube.com/watch?v=5a8wF7hAPzE

·         https://www.youtube.com/watch?v=cf-t4UNp2g0

·         https://www.youtube.com/watch?v=hoznqv7UJoE

 

Forrás és bővebben: https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index?o=242