Jó helyre megy! – Kérjük, SZJA 1%-ának felajánlásával támogassa a civil szervezetek tevékenységét!

Negyed évszázada minden adózó magyar állampolgár saját maga dönthet személyi jövedelemadója civil 1%-ának sorsáról. 2022-ben is felajánlhatjuk adónk egy százalékát azoknak a civil szervezeteknek, amelyek rendezvényeikkel és programjaikkal színesíthetik a mindennapjainkat, segíthetnek nekünk a nehéz élethelyzetekben.

Az idei évben a megyei és fővárosi Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata ismét segítséget szeretne nyújtani a civil 1%-ról való rendelkezéssel kapcsolatban, országszerte szeretné felhívni a figyelmet a segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

Nem feledkezhetünk meg arról, hogy a civil szervezetek egész évben önzetlenül segítenek nekünk, és tevékenységükkel közvetett vagy közvetlen módon élhetőbbé teszik mindannyiunk életét. A civil egy százalékról való rendelkezés felfogható tehát úgy is, hogy - ha csekély módon is, de – viszonozhatjuk civiljeink önzetlen munkáját a május 20-ig terjedő felajánlási időszakban.

Kérjük, tekintse meg kisfilmjeinket, amelyben Mező Misi  énekes-gitáros zenész, valamint a 2002-ben alakult Balkan Fanatik együttes tagjai, Yorgosz Tzortzoglou és Bagóczky Lívia, illetve Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár osztja meg tapasztalatait, gondolatait a civil szervezetek támogatásának lehetőségéről. A megyei Civil Központok bemutatkozó filmjei rövid betekintést nyújtanak a megyék és a főváros aktív civil életébe, a helyi civil társadalom sokszínűségébe, sajátosságaiba.

Bizonyára mindenki környezetében működik olyan civil szervezet, amely egy számára kedves vagy fontosnak ítélt társadalmi ügy érdekében tevékenykedik. Ezeknek a civil szervezeteknek minden felajánlott adóforint számít.

 Május 20-ig van a felajánlásra lehetőségünk, éljünk vele!

 

 

Mező Misi: „ Nekünk kötelességünk és felelősségünk, hogy segítsünk.”

 

Szalay-Bobrovniczky Vince: „1997 óta ez a lehetőség minden magyar polgár kezében ott van.”

 

Balkan Fanatik:  „Ennél nagyobb dolog nincs a világon, hogy segíthetünk egymásnak és másoknak.” 

„ Bárki a környezetünkben segítségre szorulhat.”

 

FORRÁS ÉS BŐVEBBEN: https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index.html?o=403