November 13-án Kecskeméten a Megyeházán került megrendezésre a „Civil Infó – NEA 2019”  című országos tájékoztató rendezvény, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum szervezett meg. Az eseményre meghívást kaptak a megyében működő civil szervezetek – egyesületek, alapítványok – akik közül közel százötvenen vettek részt a kecskeméti eseményen. A tájékoztató fórumon előadásokat tartottak a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársai, akik a legfontosabb aktualitásokról, civil szervezeteket érintő változásokról számoltak be.

Elsőként Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket, őt követte Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának vezetője, aki előadást tartott a civil szervezeteket érintő kihívásokról, célokról, változásokról.

Dr. Kecskés Péter a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője a civil szervezeteket érintő jogszabályi változásokról, a várhatóan 2019. januárban megjelenő NEA egyszerűsített pályázati konstrukcióról, valamint a korábban különálló, működési és szakmai programokra kiírt pályázatok helyébe lépő, összevont NEA pályázatokról tartott tájékoztatást.

Furka Ágnes döntéshozatali referens a helyi vagy megyei hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatásáról, valamint a NEA rövidesen bevezetésre kerülő változtatásainak további részleteiről tartott tájékoztatást a nagyszámú érdeklődő előtt.