Hírek

Tájékoztató a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2018. évi pályázati felhívásairól

Magyarország nemzetpolitikai stratégiájához igazodva a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdeti 2018. évi pályázati felhívásait.

Információs nap

A Békés Megyei Civil Információs Centrum Fórumot és tanácsadási napot tartott
Kétegyházán, 2017.12.07.-én 18 órától, valamint
Bélmegyeren 2017.12.08.-án 15 órától

Információs nap Kamut

A Békés Megyei Civil Információs Centrum Fórumot és tanácsadási napot tartott Kamuton, 2017.11.24

Információs nap Gerendáson

Gerendáson a Békés Megyei Civil Információs Centrum Fórumot és tanácsadási napot tartott 2017.11.22.-én

Összefoglaló a Civil törvény és a NEA rendelet módosító rendelkezéseiről

Összefoglaló a Civil törvény és a NEA rendelet módosító rendelkezéseiről, valamint a kapcsolódó 20/2017 (09.06.) sz. tanácsi döntéssel elfogadott Tanácsi irányelvekről

I. Jelentősebb módosítások
1. Egyszerűsített támogatásbevezetése
Jogszabályi megjelenítése: Civil tv. 56.§ (1) bek. h) pontja 2018. 07.01-től hatályos, NEA rendelet 2.§ 16b.; III. fejezet 12/B. alcím 14.§ (1)-(7) bek.
Módosítás összefoglalása: A helyi vagy területi hatókörű szervezetek egyszerűsített támogatása 2018. július 1-jétől kerül bevezetésre. Az új támogatási formára jogosult az a helyi vagy területi hatókörű civil szervezet, amely a benyújtást megelőző két évben számviteli beszámolóval rendelkezik, megelőző két üzleti évben bevétele egyik évben sem éri el az ötmillió forintot, és nem nyújtott be az adott költségvetési évben más támogatási igényt. A keret kimerüléséig, beérkezési sorrendben az érvényes támogatási igények kielégíthetőek. A támogatás összege legfeljebb 200.000 forint.

Civil fórumok Békésben!

Tisztelt Békés Megyei Civil Szervezetek!

A Békés Megyei Civil Információs Centrum munkatársai elkezdték őszi, civil szervezeteknek szóló fórumsorozatukat. A témáink többek között a következők, pályázati információk, civil aktualitások, szabályváltozások. Természetesen egyéb civil témájú kérdésekre, problémákra is igyekszünk megoldást találni. Amennyiben az Önök településén is felmerült az igény hasonló jellegű fórumokra, úgy várjuk szíves jelentkezésüket a következő elérhetőségeken:

Telefon: +36-20/333-3452
Email: civil.bekescsaba@gmail.com

Új urlapok a civil nyilvántartási eljárásokban

Az Országos Bírósági Hivatal a civil szervezetek és a sportegyesületek egyszerűsített nyilvántartásba vételi és egyszerűsített változásbejegyzési eljárásaiban alkalmazandó mintaokiratokról szóló 4/2017. (IV. 3.) IM rendelet alapján elkészítette az egyesületek, sportegyesületek és alapítványok egyszerűsített nyilvántartásba vételi és változásbejegyzési eljárásaiban alkalmazandó új mintaokiratokat. Ezáltal 2017. szeptember 1-jével módosulnak az „Egyesületek nyilvántartásba vétele iránti kérelem PK-101”, az „Egyesületek változásbejegyzése iránti kérelem PK-101V”, az „Alapítvány nyilvántartásba vétele iránti kérelem PK-102” és az „Alapítvány változásbejegyzése iránti kérelem PK-102V” elnevezésű űrlapok.

II. Józsa Mihály Békés Megyei Vers- és Prózamondó Fesztivál

A rendezvény szervezője a Féling Színház Egyesület illetve a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ
Nevezési határidő: 2017. október 28.
Időpont: 2017. december 9.
Helyszín: Csabagyöngye Kulturális Központ
További információk: steinwender.jozsef@gmail.com email címen, illetve az alábbi honlapon:
http://sj52.szinhaz.org/Feling.html

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS

Szarvas Város Önkormányzata és a Cervinus Teátrum tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1956-os Forradalomés Szabadságharc évfordulója alkalmábó megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésre és az azt követő fáklyás felvonulásra.

Időpont: 2017. október 23. 18:00
Helyszín: Szarvas, Cervinus Teátrum (Fő utca felöli bejárata)

Annál élhetőbb egy település, minél több civil szervezet működik

Annál élhetőbb egy település és működőképesebb egy önkormányzat, minél több civil szervezet egészíti ki, segíti tevékenységét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kedden Lajosmizsén, a IV. Kárpát-medencei civil konferencián.
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | következő