Június 2-ig kell elszámolniuk az 1%-kal a civileknek,

KIVÉVE a jogutód nélkül megszűnő, vagy a kiutalt összegre és a további felajánlásokra igényt nem tartó kedvezményezetteknek, nekik SORON KÍVÜL kell elszámolni

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján elérhető 18KOZ jelű közleményt azoknak a szervezeteknek kell benyújtaniuk, amelyek 2018-ban szja 1%-os kiutalásban részesültek, vagy a 17KOZ jelű közleményükben tartalékolt összeget tüntettek fel. A közleményt 2020. június 2-ig elektronikusan kell benyújtani a NAV-hoz.

Az érintett szervezeteket április és május folyamán levélben értesíti a NAV elszámolási kötelezettségükről és az elszámolandó összegekről. A közleményt azoknak a vallási közösségeknek is be kell nyújtaniuk, amelyek 2018-ban civil kedvezményezettként gyűjtötték a felajánlásokat.

A benyújtott közleményeket a NAV a saját honlapján legalább egy évig ingyenesen közzéteszi.

A jogutód nélkül megszűnő, vagy a kiutalt összegre és a további felajánlásokra igényt nem tartó kedvezményezetteknek a 20MKOZ jelű közleményen kell soron kívül elszámolniuk.

bővebben és forrás:
https://www.nav.gov.hu/nav/adopercek/Junius_2_ig_kell_elsz20200512.html?fbclid=IwAR0Escqpu5QAsR8kTCjh5EGYJJiy811KFgeZ5rPnJ_26zV1UvblsgZx1BTI