📌a BGA Zrt. tájékoztatása kedvezményezettek részére
Tájékoztatás a támogatott tevékenység időtartamának meghosszabbításával összefüggő veszélyhelyzeti szabályokról.

📌Tisztelt Kedvezményezett!
A támogatott tevékenység időtartamának meghosszabbításával összefüggő veszélyhelyzeti szabályokról szóló 118/2022. (III. 22.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) rendelkezéseire tekintettel tájékoztatjuk, hogy a központi költségvetés terhére nyújtott költségvetési támogatásból megvalósuló programokkal, projektekkel összefüggő:

📌2021. január 1-je előtt létrejött és azóta fennálló támogatási jogviszonyokban a támogatott tevékenység időtartama 2022. június 30. napjáig meghosszabbodik, és ezzel egyidejűleg a beszámolási határideje 2022. július 30. napjára, illetve a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap (FCA) pályázati kiírás keretében nyújtott támogatások esetében a támogatói okiratban meghatározottak szerint,

📌2021. január 1-je és 2021. december 31-e között létrejött támogatási jogviszonyokban a támogatott tevékenység időtartama 2022. december 31. napjáig meghosszabbodik, és ezzel egyidejűleg a beszámolási határideje 2023. január 30. napjára, illetve a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap (FCA) pályázati kiírás, továbbá a kistelepülési üzletek (KTÜ) támogatása felhívás keretében nyújtott támogatások esetében a támogatói okiratban meghatározottak szerint módosul.

📌A jogszabályon alapuló határidő-módosítás a kedvezményezett számára automatikus. A kedvezményezett a beszámolási kötelezettségének a módosult beszámolási határidőt megelőzően is eleget tehet.

📌Ha a Korm. rendelet hatálybalépéséig, azaz 2022. március 23. napjáig, a kedvezményezett a beszámolási kötelezettségét már teljesítette, vagy a támogatott tevékenység – támogatási szerződésben vagy támogatói okiratban meghatározott – időtartama későbbi, mint az a) vagy b) pontban meghatározott időpont, a fentiekben ismertetett hosszabbodást nem kell alkalmazni.

📌Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a támogatási jogviszony egyéb irányú módosítására az Általános Szerződési Feltételekben, illetve az Elszámolási Útmutatóban meghatározottak az irányadóak.

Munkájához további sok sikert kívánunk!
BGA Zrt.