Educatio 2022 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Az EDUCATIO a magyar oktatás legjelentősebb és legrangosabb, éves, szakmai seregszemléje, amely 2000 óta minden évben megrendezésre kerül. Több mint száz kiállító – köztük a legtöbb magyar egyetem és főiskola – képviseli a hazai köz- és felsőoktatást, a taneszköz-forgalmazást, a tankönyvkiadást, a szakképzést, a nyelvoktatást, a minőségbiztosítást. A látogatók a kiállítói standok mellett szakmai előadásokon és prezentációkon ismerkedhettek meg az oktatás jelenével és jövőjével.

A 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Expo-t 2022. január 13-15. között rendezték meg több, mint 20.000 m2 alapterületen a HUNGEXPO ’A’ csarnokában. Az elmúlt évek sikere alapján közel 200 kiállítóra és a három nap során 55 000 látogatóra – középiskolás diákokra, szüleikre, pedagógusokra és intézményvezetőkre – számítottak.
A Civil Központok országos hálózata is képviseltette magát a kiállításon.
A szervező Zala-megyei Civil Központ kollégáihoz és a Me. Civil Főosztály munkatársaihoz, ezen a 15-ei szombaton, csatlakoztak a Nógrád,- és a Csongrád-Csanád megyei Civil Központ munkatársai is.


A Civil Központok standján, az országból, 11 megyéből, 17 szervezet tartott bemutatót és tájékoztatót az Educatio 2022 Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

Csongrád-Csanád megyét a Fatima Ház Alapítvány újrahasznosítás (tárgyak készítése újrahasznosított anyagból) és a Szittya Hagyományőrző Íjász Egyesület (korhű öltözék és fegyverzet bemutatása) hagyományőrzés kategóriában képviseli az Expo-n.
A megyei szervezetekkel 2022. január 15-én (szombaton) 10:00-12:20 között tudtak találkozni a látogatók.
A Civil Közösségi Szolgáltató Központok, idén egy évtizedes, országos hálózata közös standon népszerűsítette, pár mondatban munkáját.

A szervező Zala-megyei kollégáknak és a Me. Civil Főosztály munkatársainak, mindhárom napon sikerült számos továbbtanuló érdeklődését felkelteni.
Ezen a 15-ei szombaton, csatlakoztak a Nógrád és a Csongrád-Csanád megyei Civil Központ munkatársai is hozzájuk.

A szegedi, Szittya Hagyományőrző Íjász Egyesület az utolsó simításokat végzi,a bemutató előtt.

A szintén szegedi, Fatima Ház Alapítvány elfoglalja, a kreatív asztalnál helyét. Az érdeklődők nem sokat várattak magukra. A kreatív szekcióban barátság karkötőt készítettek újrahasznosított, VHS szalagból. Vagy nyakláncot "fűzhettek", szintén újrahasznosított anyagokból, különböző alakú és anyagú, gyöngyökből.

A stand előtt, pedig mindhárom Civil Központ munkatársai várták az érdeklődőket. Akik, folyamatosan érkeztek is, a fiataloktól kezdve, a szülőkig egyaránt.

A Szittya Hagyományőrző Íjász Egyesület, ruhái és íjász eszközei, kürtszava is vonzotta, a látogatókat. Melter László, történelmi érdekességekkel keltette fel, a látogatók figyelmét.

Köszönet, a szervezésért a zalai kollégáknak, a Me. Civil Főosztályának és az országos hálózatnak, ezért az élményekkel teli, közös munkával töltött napért!

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat!

Kisfilm összeállítás a 3. napról: