Környezetvédelmi konferenciával összekötött jótékonysági „turi”

 


(balról jobbra: a JA Magyarország – Oktatási Alapítvány képviselői, a HEAD szegedi Diákszervezet elnöke és alelnöke, a Civil Központ irodavezetője, a Fatima Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke és az alapítvány munkatársa)

 

2021. december 02-án részt vettünk a HEAD (House of European Affairs and Diplomacy) szegedi Diákszervezet által megálmodott, a Szent-Györgyi Albert Agórában megrendezésre került Környezetvédelmi konferenciával összekötött jótékonysági „turin”.

 

Az apropót, Parnerszervezetünk a Fatima Ház Alapítvány, Jótékonysági adománygyűjtése adta.

 

(balról jobbra: a JA Magyarország – Oktatási Alapítvány képviselői, DrBotos Barbara ITM klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára HEAD szegedi hallgatói szervezet társelnökei és alenökei, a Fatima Ház Alapítvány kuratóriumi elnök)

DrBotos Barbara az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára tartott tájékoztató előadást a magyar klímastratégia kulcsfontosságú alapelveiről. Többek között beszámolt a múlt hónapban Skócia egyik legnagyobb városában, Glasgowban lezajlott klímacsúcs tapasztalatairól is. Az előadás nyelve angol volt, de a jó előadó képességgel és humorral megáldott DrBotos Barbara helyettes államtitkár prezentációja magával ragadta az angolul „csak” kissé értő közönséget is.

 

DrBotos Barbara helyettes államtitkár prezentációja, magával ragadta a közönséget.



balról jobbra: Kókai Gábor HEAD szegedi hallgatói Diákszervezet társelnök, Sipka Bertalan nyilvános kapcsolatok alelnök
jobbról balra: Dr. Botos Barbara helyettes államtitkár (ITM), Vaszkó Anna a HEAD szegedi hallgatói Diákszervezet társelnöke és Fábián Attila külkapcsolati alelnök

 


A jótékonysági turi ötletét, egy költözés adta - mesélte Zsámboki Anna Róza a HEAD szegedi hallgatói szervezet HR alelnöke

 

Hozzátette, hogy több szegedi civil szervezettel is felvették a kapcsolatot, de kezdeményezésük a Fatima Ház Alapítványnak tetszett a legjobban.

Mint azt már Facebook oldalunkon  mi is közzétettük, az alapítvány jelenleg a rászoruló családok karácsonyi ajándékai mellett, egészségügyileg vagy anyagilag hátrányos gyermekek táborhelyére is gyűjt.

Az alapítvány tervei szerint, tavasszal is megrendezésre kerül egy hasonló kezdeményezés, de DrBotos Barbara helyettes államtitkár prezentációja, akkor már magyar nyelven folyna.


balról jobbra: Kiss Erzsébet a Fatima Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Botos Barbara helyettes államtitkár (ITM)

 

balról jobbra: A Fatima Ház Alapítvány, a Csongrád-Csanád megyei Civil Központ és a HEAD szegedi hallgatói szervezet képviselői