Az „Együtt. Újra.” című országos vándor fotókiállítás 14. állomásaként Szeged-Kiskundorozsmára érkezik

A civil közösségi élet újraindulásának egy-egy pillanata, fotókon megörökítve – országos vándor fotókiállítás érkezik Szeged-Kiskundorozsmára.

Az „Együtt. Újra.” című fotópályázatot a Nemzeti Ifjúsági Tanács a Miniszterelnökség együttműködésével és támogatásával indította el. A cél az volt, hogy a fiatalok szemével, az Ő fotóikon keresztül megmutassa, mennyire sokféle, színes és értékteremtő programok erősítik újra a közösségi életet egy világméretű járvány megjelenése után.

A pályázatra több mint 80 pályamunka érkezett, melyből a szakmai zsűri kiválasztotta a három első helyezett, a legjobb tizenhat valamint egy, a közönség által díjazott fotót. Az országos Civil Központok hálózatának szervezésében a kiállítás anyaga, egy vándorkiállítás keretén belül, eljut minden megyébe, ahol az érdeklődők megtekinthetik az alkotásokat.

A programban 18 és 35 év közötti fiatalok vehettek részt kizárólag, egyetlen fotóval, melynek témája, egy civil szervezet szakmai programja vagy közösségi eseménye volt.

Az ünnepélyes díjátadón 2021 októberében, az első díjat Bíró Benedek vehette át „Újra kerek a világ” című pályamunkájáért.

A második díjat Doszpoly Roland „Gyereknapi öröm”; a harmadik díjat pedig Fodor Alexandra „Felszabadultság” című fotója nyerte.

A legtöbb közönségszavazatot, Radvánszky Krisztina kapta, Ő vehette át a különdíjat „Táncpillanat” című felvételéért.

A kiállítást ünnepélyesen megnyitja:

SZMJV képviselője, Mihálffy Béla

Az ünnepélyes megnyitó időpontja:

  1. február 02-án (szerdán), 17:00 óra

A kiállítás helyszíne:

Szeged-Kiskundorozsma, Petőfi Sándor Művelődési Ház

(6791 Szeged, Negyvennyolcas u. 12.)

A fotók, a Petőfi Sándor Művelődési Házban nyitvatartási idő alatt, 2022. február 02-07. között naponta, 08 – 20 óráig és a kiállítás zárónapján, február 08-án (kedden) 08:00- 12:00 óráig tekinthetők meg.

Szeretettel várjuk Önöket!