Az OBH 2024. július 16. napjától fokozatosan megkezdi az IFORM -ra való átállást

Az OBH elkészítette és 2024. július 16. napjától fokozatosan, ügyszakonként eltérő időpontokban teszi elérhetővé az ügyfelek számára a beadványok benyújtására szolgáló iFORM űrlapokat.

A büntető és szabálysértési űrlapok 2024. július 16. napjától már IFORM-ként állnak az ügyfelek rendelkezésére. Ezt követően a további űrlapok iFORM-kénti közzétételéről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Az iFORM űrlapok a Személyreszabott Ügyintézési Felület (SZÜF - www.magyarorszag.hu) "Bíróság" menüpontjából érhetőek, majd el a kitöltési útmutatókkal és ügyféltájékoztatókkal együtt.

Az iFORM űrlapok a birosag.hu oldalról is elérhetőek lesznek a "Nyomtatványok" oldalon az adott űrlapnál elhelyezett SZÜF portálra mutató link segítségével. Amennyiben az adott űrlap változik a jövőben, a módosulás jelzésére továbbra is a birosag.hu oldalon kerül majd sor.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az elektronikus beadvány ÁNYK űrlapon történő benyújtásának informatikailag mindaddig nincs akadálya, amíg az adott űrlap IFORM-ként nem kerül rendszeresítésre, azaz nem kerül közzétételre a SZÜF felületen.
Ezt követően az OBH és a bíróságok részére a beadvány elektronikus úton kizárólag iFORM űrlapon nyújtható be.