Tájékoztatás a kettős könyvvitelt vezető szervezetek egyszerűsített éves beszámolójával kapcsolatban

Az elmúlt napokban az OBH Országos Nyilvántartási Irodájára több kérdés is érkezett a PK nyomtatványok kiegészítő mellékletével kapcsolatban.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 479/2016. (XII. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdése, valamint 59. §-a alapján a 2019. évben induló üzleti évtől a civil szervezet egyszerűsített éves beszámolója a PK-542 (Beszámoló kettős könyvvitel 2019. év) nyomtatványba beépített mérleg és az eredménykimutatás mellett – a 2011. évi CLXXV. törvény (Ectv.) vonatkozó előírásai figyelembevételével – a Számviteli törvény szerinti kiegészítő mellékletet is kell, hogy tartalmazza. 
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szervezet által elkészített kiegészítő mellékletet pdf-formátumban tudják a nyomtatványhoz csatolni.
 
Az Ectv. 29.§ (4) bekezdése szerinti támogatási programmal kapcsolatos adatok a PK-nyomtatványban beépített ún. „Kiegészítő melléklet” lapokon vagy a csatolt Számviteli törvény szerinti kiegészítő mellékletben is bemutathatók.
 
Amennyiben a beszámoló nyomtatványokkal kapcsolatban bármilyen kérdés, illetve probléma merülne fel, kérjük, hogy azt a civilinfo@obh.hu email címre szíveskedjenek jelezni.

kiegészítő melléklet

forrás és kép forrása:

https://birosag.hu/hirek/kategoria/ugyfeleknek/tajekoztatas-kettos-konyvvitelt-vezeto-szervezetek-egyszerusitett-eves