💪VÉDD MAGAD! - Civilek akcióban, a biztonságos vakációért!🏖🚣‍♀️🏊‍♀️🚴‍♂️☀️



🛟
🛶Vízimentési bemutatóval,
🚑az újraélesztés fogásainak gyakorlásával,
🥵a nyáron jellemző sérülések ellátásával,
🔥a tűzesetek megelőzésével,
⛵️🏄‍♀️a víziközlekedés szabályaival és
🚲a kerékpárok biztonságos felszereltségével ismerkedhetnek meg azok, akik részt vesznek csütörtökön délután a Csongrád - Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács közös rendezvényén, a Védd magad! elnevezésű programon.
👉Tavaly nyáron, a makói Maros parti strandon első alkalommal megszervezett program sikerét követve, idén már hét Csongrád-Csanád vármegyei civil szervezet tart közös egészségvédelmi és baleset-megelőzési rendezvényt július 1️⃣8️⃣-án, délután 2️⃣ órától 5️⃣ óráig a szegedi 🏖Lapos Beach strandon.
A Biztonságos nyár túra elsősorban
‼️a nyári időszak veszélyeire és
‼️a személyes felelősségre irányítja rá a figyelmet.
👉A résztvevőknek a Védd magad! útlevéllel hat állomást kell felkeresni a strand területén, aki mindegyik civil helyszínen megfordul a délután folyamán, ajándékcsomagot nyerhet. A csomagban🎁 olyan tárgyak lesznek, amelyeket a szervezők ajánlanak fel, ebből adódóan a biztonságot, a védekezést, a megelőzést szolgálják.
🚲 Az Újszegedi Polgárőr Egyesület biciklidokija vizsgálja át a kerékpárokat és fel is írja, mit lenne célszerű javítani a kétkerekű műszaki állapotán annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek az ebből adódó balesetek.
🛥 A Marosmenti Polgárőr Egyesület a vízi forgalom, vagy éppen a migráció ellenőrzésére használt nemrégiben megkapott hajójukkal érkeznek a helyszínre és adnak tájékoztatást vízrendészeti feladataikról.
🩸 A Magyar Vöröskereszt vármegyei munkatársai a nyári balesetek megelőzésére, a sérülések helyes ellátására, az újraélesztés mozdulataira és a bőr nap elleni, fokozott védelmére irányítja rá az érdeklődők figyelmét.
🛟 A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat Vízimentő gyermektáborának résztvevői 14:30-tól vízből mentési bemutatóval készülnek a programra – ezzel adnak számot arról a tudásról, amelyet a tábor egy hete alatt a szakszolgálat önkénteseitől és munkatársaitól szereztek.
🚒 A Szegedi Önkéntes Tűzoltó és Mentőegyesület elsősorban a nyári tűzesetek megelőzésének szenteli a kitelepülést, olyan játékos feladatokkal készülnek, amelyek felhívják a figyelmet a tűzveszélyes helyzetekre.
🛶A Tiszavirág Sportegyesület képviselője bemutatja azt az ingyenesen és bárki által használható oktatóanyagot, amely az autoinfo.hu oldalon elérhető. A felületen oktatóvideók és tesztkérdések segítenek megismerkedni a vízi sporteszközök (kajak, kenu, sup, szörf, sárkányhajó) és a csónak vezetésére vonatkozó jogszabályokkal (evezős csónak, vitorlás csónak, motorcsónak) – ezzel is szolgálva azt a célt, hogy mindazok, akik ilyen eszközökkel szállnak vízre, tisztában legyenek a szabályos vízi közlekedéssel.
🫂 A vármegyei Bűnmegelőzési Tanáccsal együttműködő Alternatíva Egyesület pedig olyan ifjúsági programokat, önkéntes feladatokat, táborokat és képzéseket népszerűsít majd, amelyek egyszerre jelenthetik a fiatalok számára a hasznos, értelmes és biztonságos időtöltés lehetőségét.
⛱ Az esemény főtámogatója az IH Rendezvényközpont, hiszen a program feltételeinek biztosításával segíti a civil szervezeteket, hogy bemutathassák saját, pótolhatatlanul fontos tevékenységüket és tájékoztatással szolgálhassák a családok, gyermekek, fiatalok és idősek biztonságos pihenését, bárhol is töltsék a nyaralás napjait.
Program:
✅14:00 A standokon elindul a tájékoztatás, a figyelemfelhívó tevékenység, amely 17 óráig folyamatos.
✅14:30 Vízimentés bemutató – Az eseményt narrálja Molnár János, a Vízimentő Szolgálat önkéntes szakembere
✅17:00 Ajándékcsomagok kisorsolása
Várunk mindenkit szeretettel az árnyékos vízparton!