🇭🇺 „CIVILEK HATÁROK NÉLKÜL” ezt volt a címe a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közös rendezvényének, melyet a Nemzeti Összetartozás jegyében tartottak június 2-án, pénteken. A szervezők célja az volt, hogy rendezvénnyel is ráirányítsák a figyelmet a civil szervezetek munkájára és arra a szerepvállalásra, amellyel hozzájárulnak a nemzet határokon átnyúló egyesítéséhez.

❤️🤍💚 A magyar állam bölcsőjeként számon tartott helyre, határon innen és túlról mintegy 150 vendég érkezett. Ezen az eseményen adták át a díjakat és elismerő okleveleket az Év Civil szervezete és az Év adományozója pályázat résztvevőinek, olyan civil együttműködéseket mutattak be, amelyek erősítik a nemzet összetartozását és civil szakemberek bevonásával kerekasztal beszélgetést szerveztek a határon átnyúló kapcsolatok témájában. A résztvevők csatlakoztak a Kézfogás kihíváshoz is, az ópusztaszeri Szent Miklós Katolikus Általános Iskola diákjainak egy szív formában énekelve fejezték ki a magyarsághoz tartozás nagyszerű érzését.

🏆 Az Év Csongrád- Csanád Vármegye Civil Szervezete díjakat Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, és Dr. Kecskés Péter a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője adták át.




🏆 Az Év adományozója díjat a Makkosházi Közösségi Kert programot fenntartó, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kapta, a díjat Kinyó Pál, a Makkosházi Közöségi kertek koordinátora vette át.



A szakértő zsűri idén is három szervezetnek ítélte oda az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil szervezete díjat és az ezzel együtt járó 50 ezer forintos vásárlási utalványt.


🏆 Az egyik díjazott a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád-Csanád Megyei Egyesülete - a díjat Gyurácz Annamária, a szervezet korábbi elnöke vette át.



🏆 Szintén ugyanezt az elismerést kapta a hódmezővásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttes . A díjat Forrainé Kószó Gyöngyi, az együttes vezetője vette át.



🏆Harmadik díjazott a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány lett. A díjat Gilicze Edina vette át a szervezet képviseletében.

🤝 A Kézfogás című dal közös éneklése után, amely a nemzeti összetartozás himnusza lett az utóbbi években a Látogatóközpontban folytatódott a szakmai program.



Folytatás a következő bejegyzésben.