Csongrád-Csanád megyejáró esemény: MAKÓ
A Tisza-parti Civil Közösségekért Egyesület, mint a Csongrád-Csanád megyei Civil Közösségi Központ címbirtokos szervezete kerekasztal találkozókat szervezett 2022. 05. 04-05. 05. napokon. A Csongrád-Csanád megyejáró esemény, két nap alatt 4 városban került megrendezésre, elsőként Szegeden ezt követően Makón, Hódmezővásárhelyen és végül Szentesen.

MAKÓ
"A kormány nyitott a makói civilek kéréseire
A szeptemberben nyíló pályázati lehetőségek optimális kihasználásáról is szó volt a Korona Konferenciaközpont, Kulturális szalonban.

Csütörtökön Szalay - Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársai látogattak el Makóra, hogy egy asztalhoz üljenek a meghívott civil szervezetek vezetőivel

A fő kérdés, hogy hogyan tudnak a civilek forráshoz jutni. Pénz nélkül nem tudnak működni, és mindenki abban érdekelt, hogy hogyan tudja a különböző lehetőségeket érvényesíteni. Ha mondjuk, megnézünk egy néptánc együttest, akkor az tud a kulturális pályázatokkal, és a civil pályázatokkal is élni. Ezeknek az optimalizálása egy fontos kérdés. A sportegyesületeknek van a TAO, de ők is tudnak bizonyos feltételek mellett hozzánk is pályázni. Ezeket a dolgokat próbáltuk itt összefésülni- nyilatkozta a megbeszélés után a helyettes államtitkár.

Farkas Éva Erzsébet makói polgármester elmondta: – Az önkormányzat az elmúlt években is nagy figyelmet fordított a civil szervezetek működésére, a költségvetési keretünkben is jelentős forrást biztosítunk mind a működésükhöz, mind a programjaik megvalósítására. Kiemelt figyelmet fordítottunk az infrastrukturális fejlesztések, közösségi terek megvalósítása mellett arra, hogy kormányzati, európai uniós közösségi működéshez forrásokat érjünk el. Most a jövőbeni lehetőségeket vizsgáltuk meg.

Az egyeztetésen kiderült: az elhangzott javaslatokat, adott esetben beépítik a kormányzati munkába, vagyis az ilyen fórumokon elhangzottak sokat segítenek abban, hogy arra lehessen pénzt kérni és kapni, amire valóban szükség van. Ősszel kiírják a pályázatokat a jövő évi civil forrásokra."