Csongrád-Csanád megyejáró esemény: SZENTES
A Tisza-parti Civil Közösségekért Egyesület, mint a Csongrád-Csanád megyei Civil Közösségi Központ címbirtokos szervezete kerekasztal találkozókat szervezett 2022. 05. 04-05. 05. napokon. A Csongrád-Csanád megyejáró esemény, két nap alatt 4 városban került megrendezésre, elsőként Szegeden ezt követően Makón, Hódmezővásárhelyen és végül Szentesen.

SZENTES
A megnyitó és köszöntő után Szalay - Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszámolt a NEA, a FCA és a VCA pályázatainak lehetőségeiről. majd a meghívott civil vezetők néhány mondatban bemutatkozása következett. A civil szervezeti képviselők azt is elmondták, hogy szervezeteik mivel foglalkoznak.

A bemutatkozások után feltett kérdésekre Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya főosztályvezetője válaszolt. A legnagyobb érdeklődést NIR felhasználói felület beszámolással kapcsolatos oldala váltotta ki.

Dr. Kecskés Péter főosztályvezető átadta a szót Enyedi Anna Regina, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya fereferensnek, aki a Civil Véradásról, az „Együtt.Újra” – vándor fotókiállításról, a Megyejárások eseményeiről, a Civil vezetői workshopról, és az SZJA 1 % gyűjtőkampányról, az I. Országos Civil Konferenciáról is beszélt.

Őt követte dr. Kisida Tamás, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya jogi referense, aki a jogi eljárásokról tisztviselő választásról és a bejegyzési körülményekről tartott rövid beszámolót.

(A szentesi eseményről a média megjelenés(ek) folyamatban van(nak))