Elérte célját az ÁSZ Tudásmegosztó Konzultáció

Tudásmegosztó konzultációra hívta a Csongrád-Csanád Vármegyei civil szervezeteket az ÁSZ Államháztartáson Kívüli Szervezeteket Ellenőrző Igazgatósága.
A fórumon a civileket érintő ÁSZ ellenőrzések tapasztalatairól számoltak be szakemberek: Varga Edit igazgatósági tanácsadó és Síposné Dóczi Klára számvevő.

A fórumon elhangzott: a civil szervezetek vezetői nemcsak a szervezeti és gazdálkodási kereteket meghatározó jogszabályi kötelezettségeknek kell, hogy eleget tegyenek, hanem olyan felelős magatartást is kell tanúsítaniuk, amely megfelel a közpénzekkel való átlátható, elszámoltatható gazdálkodás követelményeinek is.

Az ÁSZ tanácsadói tevékenysége keretében támogatja ebben a civil szervezeteket, ezért szervez minden vármegyében tudásmegosztó konzultációkat.
A konzultáción az ellenőrzési tapasztalatok és a Jó gyakorlatok bemutatások mellett kihangsúlyozták, érdemes elvégezni az ÁSZ civil szervezetek számára készített Öntesztjét.

Az online felület elérhetőségét központunk is közzétette weboldalán és facebook oldalán is. Az ingyenes tájékoztatón a civil szervezetek képviselőinek alkalmuk nyílt konkrét kérdéseket is megbeszélni.

A civil szervezeti vezetői, képviselői nagyon hasznosnak találták a Tudásmegosztó Konzultáción elhangzottakat.

Ezt igazolja az egyik résztvevő által e-mailben küldött köszönet is.