FIGYELEM!


Felhívjuk a civil szervezeti Vezetők, Képviselők figyelmét arra, hogy a 2023. október 12. napjától
hatályos, az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 246. § (1) bekezdés i) pontja alapján az állami adó- és vámhatóság az adószámot törli, ha az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: Eüsztv.) alapján elektronikus (ún. Cégkapus) ügyintézésre köteles adózó az Eüsztv. szerinti hivatalos elérhetőséggel nem rendelkezik!





A gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 1-jétől kötelező a Cégkapu használata. A gazdálkodó szervezetek csak egy Cégkapuval rendelkezhetnek.

https://tarhely.gov.hu/ckp-regisztracio/sugo.html


Gazdálkodásnak, gazdálkodó tevékenységnek tekintjük mindazon tevékenységek összességét, amelyet az adott szervezet céljai elérése, a szervezet fenntartása, finanszírozása, pénzügyi likviditás biztosítása, érdekében végez, és amelyek a civil szervezet vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetére kiható gazdasági eseményt eredményeznek. 

Nemcsak az ellenértékes, hanem az ingyenes ügyletek is ide tartoznak, tehát kijelenthetjük, hogy minden civil szervezet végez gazdálkodási tevékenységet, tehát minden civil szervezet gazdálkodó szervezet.

2011. évi CLXXV. törvény 2. 2. § 10.