KÖSZÖNJÜK AZ MÚLTBELI, JELENLEGI ÉS JÖVŐBELI ÖSSZES VÉRADÓ SEGÍTSÉGÉT!

 

A tegnapi II. Civil véradás sikeresnek mondható.

A Szegedi Regionális véradóban tegnap megjelent véradók létszámát, 10%-t mi civilek adtuk ki.

A tavaly megjelent civil véradók száma is megközelítőleg ezt mutatja, de tegyük azt, hozzá, hogy az egy nyugodt, békeidőben elért eredmény volt.

A Csongrád megyei Civil Információs Centrumnál jelentkezett több civil szervezeti képviselő is, akik elmondták, hogy sajnos nem felelnek meg a megadott feltételének például: két véradás között eltelt 56 nap kritériumnak. Volt olyan civil véradó, aki szeretett volna vért adni, de orvosi javaslatra ezt nem tehette meg.

Azért vagyok elégedett ezzel az eredménnyel, mert egyrészt a véradásban megjelent civil szervezeti jelenlét nem mutat csökkenést, még ebben, az emberiség történelmébe biztosan beíródó jelenleg is tartó járványhelyzetben sem.

Másrészt a Csongrád megyei Civil Információs Centrum felé volt egy olyan megkeresés, ami véradás időpontját érintette. Simon Zsolt A Globál Sport Küzdősport Centrum egyesület elnöke jelezte, hogy ő és az egyesület tagjai, sportolói a tegnapi napon nem tudtak megjelenni, de szeretnének vért adni, ehhez kérte a segítségünket, amit természetesen meg is adunk.

Simon Zsolt egyesületi elnök azt is elmondta, hogy szeretné, ha ezen a civil véradáson több küzdősport egyesület is csatlakozna a véradáshoz a Globál Sport Küzdősport Centrum egyesület mellett.

Így egy másik időpontban ugyan, de lesznek még civil véradók, ha az időszűke miatt nem is áprilisban, de a jövő hónapban biztosan.

Erről a küzdő sportos véradásról is tájékoztatni fogjuk Önöket.

https://www.facebook.com/pg/civilcsongrad/posts/?ref=page_internal