‼️‼️   PÁLYÁZATI FELHÍVÁS CIVIL SZERVEZETEKNEK 2022.  ‼️‼️
(2. szakasz)


Benyújtási határidő:
2022. augusztus 12. és augusztus 26. déli 12:00 óra

Megvalósítási határidő:
2022. december 31.
A Nemzeti Ifjúság Tanács, az Ifjúsági Párbeszéd Nemzeti Munkacsoporttal (a továbbiakban együtt: Kiíró) közösen pályázatot hirdet az Ifjúság Európai Évével kapcsolatos helyi és kiemelt programok megvalósítására.

2022-ben a fiatalok kerülnek a figyelem középpontjába Európában.
Az Ifjúság Európai Éve rengeteg alkalmat kínál Európa-szerte a fiatalok számára arra, hogy bővítsék ismereteiket, megosszák másokkal a jövővel kapcsolatos elképzeléseiket, új ismeretségeket kössenek, és rendezvényeken vegyenek részt. Itt az idő, hogy a világjárványt lassan magunk mögött hagyva bizalommal és reményekkel lépjünk tovább.

A pályázat célja olyan helyi, illetve kiemelt személyes részvétellel megvalósuló rendezvények megvalósításának előmozdítása, amelyek összhangban állnak azon öt célkitűzés valamelyikével, amelyeket az Európai Unió prioritásként kezel az Ifjúság Európai Éve projekt keretében.

I. rávilágítson arra, hogy a zöld átállás, a digitális átállás milyen lehetőségeket kínál a fiatalok számára és a társadalom egésze számára;

II. felelősség vállalásra ösztönözze és támogassa a fiatalokat arra, hogy megfelelő tudást és kompetenciákat szerezzenek, és így – az európai összetartozás érzéséből merítve – tevékeny és elkötelezett polgárokká váljanak;

III. támogassa a fiatalokat abban, hogy jobban megértsék az uniós, nemzeti, regionális és helyi szintű közpolitikákból eredő, különféle, számukra elérhető lehetőségeket, és aktívan népszerűsítse ezeket a lehetőségeket;

IV. általánosan érvényesítse, hogy az ifjúságpolitika valamennyi releváns szakpolitikai területen a 2019–2027 közötti időszakra szóló uniós ifjúsági stratégiával összhangban álljon.

V. az Ukrajnából menekülő fiatalok támogatása és integrációja az Év eseményeibe.

A pályázatok beadásának határideje:

a pályázatokat 2022. augusztus 12. és augusztus 26. napja között lehet benyújtani, a benyújtási határidő az utolsó napon 12 órakor jár le.



A pályázók csak egy pályázati időszakban jogosultak pályázni.

A pályázatát, nyertessége esetén 2022. december 31.-ig meg kell valósítania a rendezvényt.

https://ifjusagitanacs.hu/2022/06/21/palyazati-felhivas-civil-szervezeteknek-2022/