Sajtóreggeli 2020. június 23. 8:30 - 10:00

 

volt Magyar Falu Program keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” pályázatról; a Civil Információs Centrumokkal kapcsolatos változásokról és  a meghívott, Csongrád-Csanád megyében működő civil szervezetek bemutatták önmagukat és 2020. évi, nyári gyerektáboraikat.

Először Molnár Elvira a Tisza-parti Civil Közösségekért Egyesület elnöke ismertette a Magyar Falu Program keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” elnevezésű pályázati tudnivalókat.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzatot, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés Ügyrendi és Jogi Bizottság Elnöke; Kulturális, sport- és ifjúságügyi tanácsnok: Magyar Anna képviselte.

Ezt követően Molnár Elvira a Civil Információs Centrumokkal kapcsolatos változásokról beszélt. Többek között arról, hogy 2020. július 01-től az országban összes Civil Információs Centrum neve, Civil Közösségi Szolgáltató Központ (röviden: Civil Központ) lesz.

Végül, de nem utolsó sorban a Csongrád-Csanád megyében működő civil szervezetek és nyári gyerektáboraik bemutatására került sor.

a Csermely Környezetvédelmi Egyesület - Kis Tudós Táborát az egyesület elnöke: Csehó Gábor;

a Mátrix Közhasznú Alapítvány (és az Orpheus Állatvédő Egyesület) - NERF - Kaland Táborát Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület elnöke;

a Merina Táncegyesület - Merina tánctáborát Huszár Csilla, az egyesület elnöke és Százi Liza, elnökhelyettes;

a Szegedi Sárkányhajó Egyesület - Sárkányhajós sporttáborát Balaicz Tibor az egyesület elnöke mutatta be.

A Sajtóreggeli végén az egyesületek képviselői tovább folytatták a baráti hangulatúvá vált beszélgetést. Ismeretségek szövődtek és szó esett jövőbeli közös tervekről is.
A Sajtóreggeli már ebből a szempontból is sikeresnek mondható.

 

Folytatás következik…