2024. június 02. Nemzeti Összetartozás Napja (youtube.com)

SIKERES VOLT A 📖KÖNYVET A SZÓRVÁNYBA! 🇭🇺 AKCIÓNK
👏A vártnál is nagyobb összefogást 🤝és több, mint 5️⃣0️⃣0️⃣ könyv adományozását🎁 eredményezte a Nemzeti Összetartozás 🇭🇺 napja alkalmából meghirdetett könyvgyűjtésünk.
❤️🤍💚A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum évek óta meghirdeti a tanév végéhez közeledve a jutalom vagy díjkönyv gyűjtési akcióját, amelynek célja az, hogy a Temesváron, vagy a környék magyar tannyelvű iskoláiban tanuló, legszorgalmasabb diákokat 📖 értékes olvasnivalóval ajándékozza meg, a
👧👦legkisebbektől
a felső tagozatosokon át 🙋🙋‍♂️
az érettségizőkig. 👩‍🎓
❌Mivel az intézmények nem kapnak erre támogatást 🪙 a fenntartóktól, minden évben gondot jelent a hasznos ajándékok beszerzése.🤔
❗️Az idén sikerült levenni ezt a terhet a pedagógusok válláról🙂, mert mindössze pár nap 📆alatt óriási mennyiségű könyvadomány📚📚📚 érkezett a sajtóban és a közösségi médiában közzétett felhívásunknak köszönhetően📜.
🏣🏬 Több szervezet és intézmény munkatársai illetve magánszemélyek 👩‍🦰👱‍♀️🧔‍♂️👵 csatlakoztak az akcióhoz, melynek köszönhetően a családi könyvespolcokról 🪜 az adományok közé kerülhettek a gyermek- és ifjúsági irodalom örökérvényű alkotásai, de érkeztek gyönyörű ismeretterjesztő🏔🗿🏰 albumok, képes gyermekbibliák✝️, verseskötetek📔 is.
🐉🧞‍♂️A felajánlásoknak hála, a legkisebbeknek mesekönyvekből,
🦸🫅 a nagyobbacskáknak gyermekregényekből,
🤴🧙‍♂️a kiskamaszoknak történelmi és természettudományi témájú kötetekből,
a 🙇‍♀️🙇‍♂️középiskolásoknak a korosztályhoz illő regényekből válogathatnak akár személyre szabottan is tanáraik.
🤩 Reméljük örömet tudunk szerezni a szép állapotban megőrzött könyvekkel 🫶
🚪Természetesen régebbi kiadású és szemmel láthatóan sokat olvasott adomány kötetek is érkeztek, ezek az iskolai könyvtárakba kerülnek, itt szolgálhatják majd a jövőben az olvasás örömét.
🙏Hálásan köszönjük a felajánlott könyveket:
✅a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal munkatársainak,
✅a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósága munkatársainak,
✅a Makói Általános Iskola pedagógusainak és diákjainak, hogy Daróczi Szilvia tanárnő kezdeményezésére csatlakoztak a gyűjtőakcióhoz,
✅a Fatima Ház Alapítványnak
✅a Szegedi Vasúttörténeti Alapítványnak és
✅minden magánszemélynek.
📚Az adományt május 3️⃣1️⃣-én juttattuk el a temesvári intézménybe.
🚚 A szállításban a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület és a Meritum Kulturális és Közhasznú Egyesület volt segítségünkre - az általuk szervezett X. Honismereti Regionális Civil Találkozó keretében adtuk át a könyveket az iskola igazgatójának, Erdei Ildikónak.
A jutalmat a diákok a tanévzáró ünnepségen fogják megkapni. Olvasási élményekkel teli vakációt kívánunk nekik! 🙂