💝A Csongrád a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és Makó Város Önkormányzata a Civilek napja alkalmából ma sajtóeseményt szervezett

🎤🎞🎥
✍️, amelynek keretében a X. Civil véradó hétre is ráirányították a 🩸 figyelmet. A véradás és a rendezvény célja is az, hogy minél több civil szervezetet, minél több civil szervezeti tagot, önkéntest 💪🫵megnyerjünk a véradás ügyének.

👏Idén is 🔟 ezer darab Hagymatikum Gyógyfürdő belépővel segíti Makó Város Önkormányzata a véradás népszerűsítését a vármegyében, jelentette be a sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester, Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei igazgatója, és Ember Alex, a 🩸Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

📜A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága által meghirdetett X. Civil véradó hetet február 1️⃣9️⃣–e és 2️⃣3️⃣-a között lesz szerte az országban. Csongrád-Csanád vármegyében 6 településen: Makón, Szegeden, Szentesen, Mindszenten, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon lehet majd csatlakozni az akcióhoz.

👉Ezek közül Mórahalom és Mindszent helyszín kiszállásos véradás lesz, a többi pedig intézeti, tehát Szegeden az Országos Vérellátó Szolgálat Honvéd téri épületét, Makón, Szentesen és Hódmezővásárhelyen pedig a kórházak véradó állomását kell felkeresni annak, aki szeretne vért adni.

🚙X. Civil véradó hét szervezőinek kiemelt partnere a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, a fővédnöke pedig Batiz István, a szövetség elnöke lesz.

👉X. Civil Véradás helyszínek, időpontok: